Index Vakbarát Hírportál

Botka: Molnár Zsolt áruló, a Fidesz kollaboránsa

2017. július 26., szerda 10:02

Választási szövetségbe hívja az ellenzéki pártokat Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje. A 168 Óra hetilap holnap megjelenő interjúban azt mondja, csak azzal nem számolt eddig, hogy milyen mélyen érnek bele a Fidesz csápjai az ellenzékbe. "Nemcsak azokról beszélek, néhányan lehetnek csak, akik a Fidesz jól fizetett haszonélvezői és beépített emberei, hanem azokról a jószándékú balekokról is, akik nem veszik észre, hogy amit tesznek, az kizárólag a Fidesz hatalomban tartását segíti" - mondta a lapnak.

Szerinte nincs szükség az Együtt, LMP, a Párbeszéd formálódó szövetségére, az Új Pólusra, ugyanis ezek a kispártok csak játszadoznak, negyedévente újabb és újabb ötlettel állnak elő. 

Az MSZP kongresszusa 96 százalékban nemcsak őt, hanem a programját is elfogadta, mondta Botka, innentől kezdve pedig szerinte árulás az, ha valaki a pártból nyilvánosan kritizálja ezt. Ez szerinte kollaboráció, mert "ingyen senki nem lehet ilyen hülye". 

A legkeményebben párttársának, Molnár Zsoltnak ment neki, egyértelműen arra utalva, hogy Molnár áruló és kollaborál a Fidesszel. Ez ellen - mint mondta - tűzzel-vassal fog harcolni. Molnár, aki az MSZP elnökségi tagja, korábban a Sztárklikkben azt írta, hogy az LMP-t hagyni kellene önállóan indulni a választásokon, az MSZP pedig nem vitathatja el, hogy Gyurcsánynak a parlamentben a helye.

Mi demokratikus párt vagyunk, ha valamit közösen eldöntünk, és azt valaki egy hónappal később nyíltan, a sajtóban kritizálja, az árulás

- mondta Botka.

Botka szerint ő sokak érdekét sérti, a Fideszét, a Jobbikét, a kispártokét, de Gyurcsány Ferencét is. Állítja: korábban létezett forgatókönyv arra, hogyan lehetne ismét Gyurcsány az ellenzék vezére, de ő felrúgta az ezt célzó megállapodásokat.

Molnár reagált a leárulózásra

Nagyon sajnálatosnak tartom, hogy folytatódik a baloldali polgárháború, az MSZP-n belüli kiszorítósdi, ahelyett, hogy a NER és Orbán Viktor leváltására koncentrálnánk

- mondta az Indexnek Molnár Zsolt. Állítja, bár Botka László személyét támogatja, de a követendő stratégiával kapcsolatban más véleményen van. "Én a teljes körű együttműködés híve vagyok, a Jobbikot leszámítva az MSZP-nek valamennyi ellenzéki párttal össze kellene fognia, csak így váltható le a Fidesz" - magyarázta. Molnár azt mondja, hogy már hetek óta kapta a burkolt és kevésbé burkolt fenyegetéseket Botka környezetéből, hogy ha nem áll le, akkor a NER-ügynökének bélyegzik majd meg. 

Arra, hogy Botka szerint szembemegy az MSZP döntésével, ami árulásnak számít, Molnár azt mondta: nincs döntés még az MSZP-ben, ebben a kérdésben az országos választmány dönt majd. "Bárhogy is dönt majd a választmány, azt tudomásul fogom venni, de egyelőre még nincs döntés " - mondta, hozzátéve, hogy amikor Molnár Gyulát az MSZP elnökévé választották, akkor az új elnök is az együttműködésről beszélt.  

Rovatok