Index Vakbarát Hírportál

Hazaköltöztek Magyarországra, a kórház kiszámlázta a kislány laborvizsgálatát

2017. július 27., csütörtök 07:22 | aznap frissítve

Egy magyar nő másfél éve költözött vissza Magyarországra kislányával. A 3,5 éves kislánynak néhány napja 40 fokos láza volt. Anyja kórházba vitte, ahol vért és vizeletmintát vettek tőle. Miután a kislánynak nincs taj-kártyája, a kórház kiszámlázta a vizsgálat díját: 25 ezer forintot, számolt be róla az RTL Klub.

A nő az RTL Klubnak azt mondta: Magyarországra visszaköltözésük óta nem sikerült elintéznie, hogy külföldön született kislánya taj-kártyát kapjon. A kislány így csak magánóvodába járhat, fizetnie kell az orvosnál és a gyógyszereiért is teljes árat számolnak fel a patikában. A nő a kórházban azt mondta: nem tud fizetni a laborvizsgálatért, amire azt mondták, akkor majd behajtókat küldenek.

Az RTL Klub riportjában elhangzott: több külföldről Magyarországra visszatérő magyar is arról számol be, hogy kint született gyermekeik még mindig nem kaptak taj-kártyát. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban törvénymódosítást ígért, hogy meggyorsítsák az ügyintézést. Ezt a törvénymódosítást azóta elfogadta a parlament.

Rovatok