Index Vakbarát Hírportál

Bojár Gábor és Raskó György pénzzel is támogatja a Momentumot

2017. augusztus 3., csütörtök 08:29 | aznap frissítve

A Heti Válasz megtalált két magyar nagyvállalkozót, akik anyagilag is támogatják a Momentum Mozgalmat. A Momentum Bodajkon nyári fesztivált rendezett.  A Fidelitas  rögtön számon is kérte, miből volt pénzük erre. A párt ezután közzétette, hogy a Nyitás Fesztivál nagyjából 23 millió forintba került, de ráfizetéses volt.

A Heti Válasznak  Hajnal Miklós, a Momentum szóvivője azt mondta: a Nolimpia kampányra és a májusi plakátkampányukra 18 és 11 millió forint adományt kaptak. Ennek a pénznek a nagy részét félre tudták tenni, emellett a párt tagjai havi ezer forintos tagdíjat is fizetnek. 

Bojár Gábor, a Graphisoft és a budapesti Aquincum Institute of Technology magánegyetem alapítója a Heti Válasznak azt mondta: egymillió forinttal támogatta a Momentumot, mert párt értékrendjlét közelállónak érzi magához. 

A másik támogató Raskó György volt MDF-s, később MDNP-s parlamenti képviselő, agrárvállalkozó. Raskó nem mondta el a Heti Válasznak, hogy mennyivel támogatja a Momentumot.

A vállalkozó a pénzbeli támogatást több feltételhez kötötte.  Elvárja például a Momentumtól, hogy képviselje a  finnhez hasonló, szabadelvű oktatási és szakképzési programot. Raskó másik feltétele az, hogy a Momentum nem szövetkezzen, se az MSZP-vel, se a Demokratikus Koalícióval.

(Borítókép: A Momentum elnökségi tagjai vonulnak a budapesti Andrássy úton 2017. május 1-én az Európához tartozunk! címmel meghirdetett tüntetésen. Fotó: Huszti István / Index)

Rovatok