Index Vakbarát Hírportál

Próbaidős szerződéssel lepte meg a kórházigazgatókat Balog

2017. augusztus 4., péntek 07:27

Augusztus első napjaiban érkezett meg az új munkaszerződés azokhoz a kórházigazgatókhoz, akiknek július végén lejárt a megbízatásuk. Azok közül, akik már olvasták a Balog Zoltán miniszter által aláírt szerződést, többen meglepődve észlelték, hogy az évek óta hivatalban lévő főigazgatók augusztustól „csak” három hónapos próbaidővel folytathatják vezetői munkájukat, írja a Népszava.

A lap szerint ködös, hogy pontosan mennyi ideig tölthetik majd be posztjukat. A kiküldött munkaszerződésben ugyanis az van, hogy „a megbízás a főigazgatói pályázatok kiírásának eredményes lezárásáig vagy legfeljebb 5 évre” szól. Csakhogy azt senkivel nem közölték, hogy kinek a posztját kívánják megpályáztatni, s kiét nem.

A Népszavának nyilatkozó egyik érintett szerint a főigazgatói pályázatok lebegtetésének kérdése aligha tekinthető másnak, mint a kórházvezetők zsarolásának. „Aki jól viselkedik, az maradhat, a többinek mennie kell, aki pedig nem értene a szép szóból, annak három hónapos próbaidőt is szabtak a meghunyászkodásra.”

Többen azt is állították a lapnak, hogy az új szerződés eltiltja az igazgatókat szakmájuk gyakorlásától, azaz orvosként nem praktizálhatnak majd az igazgatók, illetve megvonták tőlük a gépjármű-használatot.

További részleteket a Népszava online-on olvashat.

borítókép:  Balog Zoltán és Trombitás Zoltán a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház főigazgatója a felújított kórház átadásán Kistarcsán 2016. február 23-án.   Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Rovatok