Index Vakbarát Hírportál

Hazahozzák Burkus Vanesszát

2017. augusztus 8., kedd 12:48 | aznap frissítve

Édesapja kedden az Indexnek azt mondta, hogy csütörtökön a szegedi klinikára szállíthatják azt a 19 éves magyar lányt, aki három hete szenvedett autóbalesetet Bulgáriában. Korábban a  Népszava.hu ugyanezt írta a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől (NEAK) kapott információ alapján.

Karsai András főosztályvezető a lapnak elmondta, hogy bolgár anyanyelvű munkatársuk segítségével egyeztettek a burgaszi kórház betegfelvételi osztályával és az intenzív osztály ügyeletes orvosával. Azt állították, hogy mindennap friss és hivatalos állapotjelentést küldtek mailben a szegedi klinikának. Hétfőn arról nyilatkoztak, hogy készek átadni a lányt a magyar mentőegységnek. A légi szállításról a Trustairt értesítették.

Burkus Sándor az Indexnek kedden továbbá azt mondta, hogy minden költséget állni fog a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK), a húszezer eurós burgaszi kórházi kezelési költséget is.

A Szegedi Tudományegyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetének vezetője, prof. dr. Molnár Zsolt az Indexnek azt mondta, hivatalos megkeresés a burgaszi kórház részéről feléjük nem érkezett a baleset óta, de mivel ő értesült az esetről, egy angol nyelvű mailben felkereste a kinti kórház intenzív terápiás osztályát.

Rovatok