Index Vakbarát Hírportál

Kocsilopásnak indult, halálos árokba borulás lett a vége

2017. augusztus 30., szerda 10:50

Az ügyészség vádat emelt a férfi ellen, aki Gödöllőn elvette egy fiatal nő autóját 2016 nyarán, majd az autóval az árokba hajtott, maga alá temetve a járműbe kapaszkodó nőt.

2016 júliusában a késő esti órákban a férfi részegen Gödöllőn járkált az utcán. Észrevette, hogy az egyik ház kapubejárójánál megállt egy autó. A gépkocsi vezetője, egy fiatal, 24 éves nő - aki Turay Ida Színház egyik munkatársa volt - kiszállt az autóból és a ház kapujához ment, hogy azt kinyissa. A gépkocsi motorját nem állította le, a vezető oldali ajtót résnyire nyitva hagyta. A férfi a járműhöz lopózott, beszállt, majd hátramenetben kihajtott az úttestre.

A Nő kiabálva az autóhoz futott és belekapaszkodott a vezető oldali ajtóba. A férfi mindennek ellenére nagy gázt adott, elindult, a nőt maga mellett vonszolta. Néhány méter után viszont belehajtott az árokba, ahol az autó a bal oldalára borult, és a nőt maga alá temette. A férfi kimászott az autó ablakán, és bár tisztában volt azzal, hogy a fiatal nő a gépkocsi alá szorult, elvegyült a baleset hangjára összegyűlt emberek között, majd hazament.

A rendőrség aznap este a városból kivezető utakat lezárta és nagy erővel kezdte keresni a férfit. Később Isaszegen, egy sörözőben fogták el a férfit.

A fiatal nő a balesetben elszenvedett sérülései következtében a helyszínen meghalt. Ha a nőről a gépkocsit leemelik, életét az azonnali segítségnyújtás megmenthette volna, írja az ügyészségi közlemény.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség

vádolja a férfit, aki előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

Rovatok