Index Vakbarát Hírportál

Minden héten van egy újabb gyanúsított a Czeglédy-ügyben, most is

2017. augusztus 31., csütörtök 10:26

Újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe a Czeglédy-ügyben, az ügyészség indítványozta a férfi előzetes letartóztatását, írja az MTI a Csongrád Megyei Főügyészség tájékoztatása alapján. A gyanú szerint a férfi a bűnszervezetet vezető Czeglédy Csaba bizalmasaként működött közre a csoport irányításában, így koordináló szerepet töltött be.

A gyanúsított a bűnszervezet vezetőjének iránymutatása alapján, a szervezet alacsonyabb szintjén lévő társai irányításában, a különböző hatóságok eljárásaiban felmerülő problémák elintézésében vett részt. Tartotta a kapcsolatot a szervezet különböző szintjein elhelyezkedő gyanúsítottakkal, biztosította a szervezet folyamatos működéséhez szükséges feltételeket.

Czeglédy Csaba az Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt szombathelyi önkormányzati képviselője, aki ügyvédként az MSZP és a DK jogi képviseletét is ellátta több ügyben. A gyanú szerint a Czeglédy Csaba által vezetett bűnszervezet 2013 és 2016 között az állami költségvetésnek összesen 3,1 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott.

A csoport tagjai olyan számlázási láncolatot alakítottak ki, amelyben a cég a szerződésben vállalt kötelezettségét papíron több alvállalkozón,  iskolaszövetkezeteken  keresztül látta el, de a munkaerőt közvetlenül biztosította. A gyanú szerint az iskolaszövetkezetek a számlázási lánc végén álltak, és a szerepük csak a fiktív számlák kiállítása volt, hogy a zrt. így csökkentse az adófizetési kötelezettségét.

A főügyészség indítványozta az újabb gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését. Az ügyben csütörtökön dönt a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája. 

Az ügyben legutóbb augusztus 24-én vettek őrizetbe valakit, azt megelőzően pedig egy  szombathelyi férfi lett gyanúsított, aki egy bodajki székhelyű iskolaszövetkezet vezetője volt. Ha jól számolunk, az ügynek így már 14 gyanúsítottja van. 

Rovatok