Index Vakbarát Hírportál

Hétvégén még egyszer beköszön a jó idő

2017. szeptember 4., hétfő 21:30 | aznap frissítve

Változékony, hideg éjszakákkal járó időjárásra kell számítani a héten, de a kellemes, túrázásra vagy fűben ücsörgésre is alkalmas, nyárias délutánok sem lesznek ritkák.

Szombaton akár 28 fokig is melegedhet a levegő.

Kedden nyugaton folytatódik a hétfőihez hasonló gomolyfelhős, változóan napos idő, az ország keleti felén hosszabb időre kisüt a nap, közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel. Napközben az északnyugati, nyugati szél megélénkül, kedden a Dunától keletre időnként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 6 és 13 fok között alakul, a nagyvárosokban és a vízpartokon lesz enyhébb a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 18 és 25 fok között valószínű, a tartósabban borult területeken marad 20 fok alatt a hőmérséklet.

A hét többi napján változékony, kora őszi időre számíthatunk, írja az IdőképSzerdán kezdetben északkeleten lehet még kisebb eső, majd délután futó záporok, esetleg egy-egy gyenge zivatar is kialakulhat. Sokfelé fújni fog a szél, de délután már 25 fokos maximumok lesznek.

Csütörtökön helyenként kisebb eső, zápor is kialakulhat. Napközben 16-24 fokot mérhetünk, délnyugaton várható a hűvösebb idő. Pénteken változóan felhős-napos, szombaton naposabb időre van kilátás, csak helyenként fordulhat elő gyenge eső, zápor. Pénteken 19-24, szombaton pedig 23-28 fok közötti maximumokat mérhetünk.

Ezután csapadék érkezik lehűléssel, vasárnap éjjel 15 fokra esik a hőmérséklet és napközben is csak 22 fokra megy fel.

Rovatok