Index Vakbarát Hírportál

Új iskolát és sportcsarnokot adtak át Dunakeszin

2017. szeptember 4., hétfő 11:12

Új iskolaépületet és sportcsarnokot adtak át hétfőn Dunakeszin, a beruházás 4,6 milliárd forintos állami támogatásból valósult meg. Az iskolaépület alapterülete 8510 négyzetméter, míg a sportcsarnok több mint ezer négyzetméteres, mintegy ötszáz néző befogadására alkalmas. Az épületet a legkorszerűbb energetikai rendszerekkel szerelték fel. 

Tuzson Bence, a térség fideszes országgyűlési képviselője, kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a Dunakeszi Szent István Általános Iskola új épületének tanévnyitóval egybekötött átadási ünnepségén elmondta: ez az ország egyik legtöbb gyermeket számláló tankerülete, ezért is fontos, hogy új, korszerű épületet adhatnak most át. Az iskola épülete új, de maga az intézmény már 120 éves.

Az államtitkár szólt arról is, hogy a kormány elindított egy 80 milliárdos programot, amelyből 500 iskola újulhat majd meg.

Tuzson elmondta, hogy ebben az évben öt új iskolát adnak át, ezek egyike a dunakeszi iskola épülete. Azt is mondta, hoy a közeljövőben egy új tanuszoda is épül a Pest megyei városban, valamint megkezdődött a 2-es és 2A út összekötő útjának építése, és egy körgyűrű fog megvalósulni. Beszélt a vasúti közlekedés további fejlesztéséről is, amelynek nyomán Budapest és Dunakeszi között emeletes motorvonatok fognak közlekedni. 

    

Rovatok