Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor elutazik az egyik kedvenc illiberális államába

2017. szeptember 5., kedd 11:18

Orbán Viktor szeptember 24-26. között hivatalos látogatást tesz Vietnamban és Szingapúrban - mondta az Atv.hu-nak Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor három éve Tusnádfürdőn Szingapúrt is azon illiberális államok között említette, ahol sikeres a közösségépítés és a gazdaság. A kormányfő akkor arról beszélt, hogy a világban létező illiberális demokráciák nem nyugatiak, nem liberálisok és talán nem is demokráciák, és mégis sikeresek, a politológia elemzések "sztárjai" pedig Szingapúr, Kína, India, Oroszország, Törökország.

Szijjártó Péter 2015-ben volt Szingapúrban, akkor a külgazdasági- és külügyminiszter nagyvállalatok magyarországi beruházásairól és magyar cégek szingapúri befektetéseiről tárgyalt. Vietnamba pedig az idén júniusban látogatott Szijjártó Péter, és akkor úgy nyilatkozott: Ho Si Minh-város lakossága 13 millióra nőtt, így jelentős igény mutatkozik a vízgazdálkodási és élelmiszer-feldolgozási magyar technológiákra.

A miniszterelnök szingapúri és vietnami programját még szervezik, arról részleteket egyelőre nem lehet tudni. Az orbáni és a szingapúri politikai-gazdasági berendezkedés párhuzamairól itt írtunk részletesen.

Rovatok