Index Vakbarát Hírportál

Három napja késnek a vonatok a Budapest-Cegléd-vonalon

2017. szeptember 6., szerda 20:54 | aznap frissítve

Hétfő óta átlagosan 30-40 percet késnek a vonatok a Budapest-Cegléd-vonalon, tudtuk meg több felháborodott olvasónktól. Hétfőn 1,5 órás késések is voltak, kimaradtak a ceglédi zónázó és monori vonatok - írta egyikük.

"Három napja megborult a menetrend. Valami nagy gond lehet. Én több mint 20 éve járok vonattal, de ilyenre nem emlékszem. Három napja szívatnak a Nyugatiban több ezer ingázót. Valami rejtélyes meghibásodás lehet. Nem mondanak semmit, nem tájékoztatják az utasokat" - panaszkodott az Indexnek egy utas.

Csak mindenhol megálló vonatok közlekednek, az InterCity-ket elterelik a Nagykáta-Szolnok vonalra. Több száz embert láttak a Nyugatiban aki várt a vonatára, de sehol nem volt a vonat aminek már el kellett volna indulnia. "Az felháborító, hogy nem mondanak semmit, hogy meddig tart. Aki ingázik minden nap, tudja milyen kellemetlen, ha elvesznek a napjából órákat" - írta a panaszos utas. 

A Mávinform első híre hétfőn arról szólt, hogy a Kőbánya-Teher pályaudvarnál meghibásodott a biztosítóberendezés, a vonatok itt csak lassabban haladhatnak. A Budapest–Cegléd vonalon közlekedő vonatok menetideje 40-60 perccel is meghosszabbodhat. A vonattorlódások és a nagyobb késések elkerülése érdekében a délutáni monori személyvonatok ideiglenesen kimaradnak a menetrendből. Az utasok a vonalon közlekedő zónázó vonatokkal utazhatnak.

Kedd délután azt írta a MÁV, a károk helyreállítása kedden délelőtt folytatódik, várhatóan az esti órákig is eltarthat. Így továbbra is korlátozásokra kell számítani a Budapest–Cegléd szakaszon közlekedő járatoknál. 

Ezután a következő hír, hogy a Kőbánya-Teher pályaudvaron a vasúti biztosítóberendezés helyreállítását szerdán napközben is folytatják a vasúttársaság műszaki szakemberei, ezért korlátozásokra kell számítani a Budapest–Cegléd vonalon közlekedő vonatjáratoknál.

Szerda este a MÁV már azt ígérte, csütörtök hajnalra áll helyre a közlekedés ezen a vonalon. 

Elküldtük kérdéseinket a MÁV-nak, hogy miért tart 3 napig egy biztosítóberendezés megjavítása, amit válaszolnak, megírjuk. 

Rovatok