Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor: Tudomásul vesszük a kvótaperben született ítéletet

2017. szeptember 8., péntek 08:14

„Tudomásul kell venni az ítéletet, együtt élünk vele, de nem változtatjuk meg a migránsokat érintő politikánkat” – mondta az elbukott kvótaperről Orbán Viktor miniszterelnök pénteken reggel a Kossuth Rádióban. Azt is hozzátette, hogy ellenséges európai közegben kell végeznünk a munkánkat.

Megismételte Szijjártó Péter szerdai reakcióját:

az igazi csata most kezdődik.

A kormányfő szerint Magyarország szuverén ország, „mi döntjük el, kikkel szeretnénk együtt élni”.

Orbán Viktor szerint nem ezerkétszáz ember sorsáról van szó, sokkal nagyobb ügy van a háttérben. 

Az Európai Bíróság döntése kinyitotta az ajtót a Soros-terv előtt

– mondta.

Orbán Viktor azt a kérdést is feltette, hogy aki bölcsen megvédte a saját országát, annak miért kellene részesülnie „ebből a bajból“. Szerinte azok az országok, amelyek szuverén döntésükkel beengedték a migránsokat, amelyek „elsózták a levest, azok egyék meg. Miért nekünk kellene azt a levest megenni, amit ők sóztak el?” – kérdezte. Abban szívesen segítenek Németországnak, hogy az Európába érkezett migránsokat kivigyék a kontinensről.

„Volt gyarmattartó országok akarják ránk erőltetni az akaratukat, de mi nem vagyunk és nem akarunk bevándorlóországgá válni, én nem erre kaptam felhatalmazást a magyar választóktól” – tette hozzá a miniszterelnök.

Az Európai Unióhoz való csatlakozásunkról népszavazáson döntöttek a választók, „ezt egyetlen kormány sem írhatja felül”, nincs semmilyen kormányzati akarat a kilépésre.

Tényleg létezik a Soros-terv? Olvassa el elemzésünket>>>

Rovatok