Index Vakbarát Hírportál

Nézőpont: Többen akarják, hogy maradjon a kormány, mint hogy megbukjon

2017. szeptember 22., péntek 13:53

A Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatása alapján "nincs kormányváltó hangulat" - írja az MTI. 

A kormányközeli kutatócsoport szerint a teljes felnőtt népesség körében 48 százalék, a választási részvételüket biztosra ígérők körében pedig 57 százalék nem szeretné, ha 2018-ban megbukna a jelenlegi kormány. "Ezzel szemben mindössze 35 százalék szeretne kormánybukást" - tették hozzá.

Érdekességként megjegyezték azt is, hogy az ellenzéki szimpatizánsok átlagosan 14 százaléka sem szeretne kormánybukást. A Nézőpont felmérése szerint a kormánybukást nem preferálók aránya a baloldali (MSZP, DK, Együtt, Párbeszéd, Liberálisok) táboron belül 20, a Jobbik-táboron belül 17, a Momentum szimpatizánsai körében 15, míg az LMP-szimpatizánsok körében 4 százalék. Emellett az ismeretlen pártpreferenciájúak 28 százaléka sem szeretné, ha megbukna a kormány. A választási részvételüket biztosra ígérők körében még kevesebben vannak azok, akik kormánybukást szeretnének.

A Závecz ZRI tegnap közölt közvélemény-kutatása szerint a kormányváltást akarók, és ellenzők aránya jelentősen máshogy néz ki, az ő kutatásukról itt olvashat bővebben.

Rovatok