Index Vakbarát Hírportál

Végtelen hurokba taszította a Fideszt a Soros-konzultáció

2017. szeptember 28., csütörtök 19:12

A Fidesz leköszönő frakcióvezetője, Kósa Lajos csütörtök délben sajtótájékoztatót tartott, ahol arról kérdeztük, miből gondolja a kormány, hogy "Soros György azt is el akarja érni, hogy a migránsok enyhébb büntetést kapjanak az általuk elkövetett bűncselekményekért".

Ezt állítja ugyanis a kormány a Soros-tervről szóló nemzeti konzultációjában. 

Volt ilyen felvetése a Soros úrnak. 

- válaszolta kérdésünkre Kósa Lajos, és hozzátette, hogy ha gondolom, ad egy jegyzéket, amiből kiderül, hogy ők miből vezetik le ezt az állítást. A sajtótájékoztatón később Kósa megerősítette, hogy "Soros számos alkalommal felvetette", amit a konzultációban állít a kormány. 

A Fidesz-frakció sajtóosztálya meg is küldte este a Kósa által ígért hivatkozást. A friss miniszter szavaiból arra lehetett számítani, hogy talán egy kevésbé ismert Soros-interjúból kapunk egy idézetet (a nagyobb szövegeiben ugyanis nem találtunk ilyesmit), de nem.

Elküldték szó szerint azt a bekezdést, amivel a nemzeti konzultációban próbálják alátámasztani a saját állításukat. 

Három dolog következik ebből: 

  1. A Fidesz megcáfolta Kósa Lajost, néhány órával azután, hogy a frakcióvezető/leendő miniszter sajtótájékoztatón tett egy kijelentést. 
  2. A Fidesz végtelen hurokba került, ugyanis a saját állításukat nem egy külső ténnyel, hanem a saját következtetésükkel igyekeznek alátámasztani. 
  3. Egyáltalán nem érdekli a Fideszt, hogy mennyi a valóságtartalma annak az állításnak, amivel közpénz-milliárdokból telekürtölik a világot. Az Amnesty Magyarország például már cáfolta, hogy valaha olyat mondtak volna, amit a kormány a szájukba adott. (Erről itt bővebben.) 

Bónusz érdekesség: Úgy tudjuk, a konzultáció lebonyolításáért felelős Rogán Antal ma reggel tartott eligazítást a Fidesz és a kormányzat sajtósainak, kommunikációs embereinek. Valami hiba csúszhatott az információáramlásba, mert úgy tűnik, Kósa Lajoshoz nem jutottak el maradéktalanul az ott elhangzottak. 

Rovatok