Index Vakbarát Hírportál

A CÖF szerint nem plakátokra költötték az MVM 508 millió forintját

2017. október 2., hétfő 12:50

Az MVM támogatásából politikai plakátolásra egy fillért sem használtunk fel - közölte a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

A CÖF-CÖKA vezetősége a jobbikos Szávay István vasárnapi sajtótájékoztatóra reagált, aki azt mondta, biztosak abban, hogy a tavaly téli, Vona Gábor pártelnököt Gyurcsány Ferenc és egy bohóc társaságában bemutató plakátkampány finanszírozására kapta a szervezet ezt az összeget.

A CÖKA a közleményében azt írta: Vona Gábor és a párt vezetése támadások nélkül is önpusztító politikát folytat. Véleményük szerint a Jobbiknak kell a plakát üzelmeikért a törvény előtt helyt állniuk.

Közleményük szerint az MVM, a CÖF-CÖKA révén,

a magyar civilek világát segíti a közjó érvényesítéséhez és a közösségek összefogásához, valamint a közhasznúság elvének erősítésére szolgál. A CÖF-CÖKA önkéntes szolgáltatásainak bemutatásával, hosszú távú elkötelezettséggel biztosítja a célok megvalósítását.

Vasárnap írtuk meg, hogy két héten belül ki kell adnia az állami Magyar Villamos Műveknek, hogy mire adtak a békemeneteket szervező Civil Összefogás Fórumnak több mint félmilliárd forintot. Az Adatvédelmi Hatóság elnöke, Péterfalvi Attila szerint a támogatás közpénz, és az MVM törvényt sértett azzal, hogy nem adta ki az adatokat. Felszólította ezért az MVM-et, hogy 15 napon belül adja ki a támogatás elbírálásának, kifizetésének, elszámolásának és beszámolójának a dokumentumait.

A kormányhoz közeli Civil Összefogás Fórumról idén derül ki, hogy egyetlen állami cégtől többet kap, mint bármelyik Soros-civil, vagy ellenzéki párt. Az MVM 508 millió forinttal támogatta a CÖF-CÖKA-t. A szervezetnek ezen kívül még egy támogatója volt, a Fidesz pártalapítványa.

Rovatok