Index Vakbarát Hírportál

Építkezésen talált világháborús bomba miatt ürítették ki az I. kerület egy részét

2017. október 2., hétfő 16:42

Második világháborús bombát találtak a főváros I. kerületében, a Krisztina téren hétfőn, írja az MTI. A környék egy részét várhatóan délután 6 óra körül lezárják, több épületet kiürítenek - tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-t.

Földmunkák közben találtak egy feltehetően 100 kilogramm körüli második világháborús rombolóbombát, amelynek egyelőre csak az egyik része látszik ki a földből.

Mivel a környéken egy idősek otthona is található, amelyet ki kell üríteni, a lezárás várhatóan 18 óra körül kezdődik. Az azonosítás idejére 200 méteres sugarú körben lezárják a Krisztina tér körüli utakat, ez sok lakóházat, az említett otthont és iskolákat is érint.

A bomba miatt ideiglenesen kilakoltatott lakókat a Petőfi Sándor Gimnáziumban fogadják. A Farkas Edith Szeretetotthon lakóit a Budapesti Közlekedési Központtól rendelt fűtött buszokban viszik a gimnáziumba, illetve szükség esetén kórházba. Az érintett házak lakóit is az iskolába várják.

A BKK Facebook-oldalán azt írta: az 56-os villamos terelve az Alkotás utca-Villányi út útvonalon közlekedik, nem érinti a Széll Kálmán tér és a Móricz Zsigmond körtér közötti megállókat. Pótlóbusz jár a Széll Kálmán tér és a Móricz Zsigmond körtér között az Attila út érintésével. A 105-ös autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Győri út, az Ág utca és a Krisztina tér megállót. A 16-os autóbusz a Deák Ferenc tér felé terelve közlekedik, nem érinti a Krisztina tér megállót. A 178-as autóbusz nem közlekedik a Döbrentei tér és a Naphegy tér között.

frissítés: Nem sokkal este 8 után megsemmisítették a főváros I. kerületében, a Krisztina téren talált világháborús bomba gyújtószerkezetét, a robbanótestet elszállítják, a környék lezárását pedig feloldották, írja az MTI. A BKV tájékoztatása szerint helyreállt a forgalom a környéken.

Rovatok