Index Vakbarát Hírportál

Őcsény lemondott polgármestere elmondta, mit gondol Orbán nyilatkozatáról

2017. október 2., hétfő 06:41

"Itt 11 évig béke és nyugalom uralkodott. Együtt tudott élni a magyar, a cigány, a sváb, a székely. Semmiféle gyűlölet vagy kirekesztés nem volt. Ezt sikerült most felrúgni" - mondta a Magyar Nemzetnek adott interjújában Fülöp János, Őcsény lemondott polgármestere

A (volt) polgármester szerint ha ma Magyarországon kimondja valaki, hogy migráns, akkor elásta magát, és megcsípik a darazsak. "Egy hete egy ATV-s riport után olyan vélemények jelentek meg, hogy sokkal radikálisabban kellett volna fogalmaznom a menekültek üdültetéséről. Szabó Balázs jobbikos képviselő például felhívott, hogy hazaáruló vagyok. Ha feloszlatta volna magát a testület, akkor a választók eldönthették volna, kinek van igaza. Most is zajlik aláírásgyűjtés, hogy oszlassa fel magát a testület" - mondta. (Szabó Balázs az Indexnek azt mondta: ő nem hazaárulózta le a polgármestert. A jobbikos szerint ő azt mondta Fülöpnek, hogy ha a panziós valóban üdültetné a migránsokat a faluban, akkor az felérne egy hazaárulással.)

A lap kérdésére elmondta, a romákkal sincs gond a faluban, a közbiztonság is jó, munka is van, gyakorlatilag nincs munkanélküliség. 

Fülöp János egyébként nem támogatja a migrációt, mert szerinte (a menekültek) nem maguktól jönnek, hanem valaki felcukkolja és hívja őket. "Talán a Soros biztatja őket. Személyesen nem találkozott senki menekülttel, és így most már nem is fog. Az állami médiából ezt hallják, ide terroristák jönnek. Vidéken a legtöbb falu hasonló cipőben jár. Mi nem így szerettünk volna országos hírnévre szert tenni."

A polgármester szerint a kialakult helyzetért nem ő a felelős. "Nem keresett meg a panziótulajdonos sem, hogy mit tervez. Tiszta a lelkiismeretem. Nem ez a fő probléma a faluban, hanem hogy legyen gyerekorvos. Bezár a takarékszövetkezet, és elviszik az egyetlen pénzkiadó automatát is. Ráadásul nincs tűzifa, pedig mindjárt itt a tél" - mondta.

Orbán Viktor nyilatkozatáról pedig ez a véleménye: "Ő sem nyilatkozhat bármit. Mást gondol, s mást nyilatkozik". (A kormányfő nem látott semmi kivetnivalót abban, ami Őcsényben történt.)

Fülöp azt is elmondta, hogy nem indul a decemberi időközi polgármester-választáson.

Rovatok