Index Vakbarát Hírportál

Világgazdaság: Kilencmilliárd a Szent János Kórház fejlesztésére

2017. október 6., péntek 06:35 | aznap frissítve

Az Egészséges Budapest program keretében 9,3 milliárd fordítanak a Szent János Kórház fejlesztésére 2020-ig, írja a Világgazdaság. Ebből az építészeti munkákra 7, az orvostechnikai, informatikai fejlesztésekre 2,3 milliárd forintot terveztek. A kórház végre MR-készüléket és érfestő berendezést is kap.

Az előbbi azért érdekes, mert korábbi hírek szerint a Szent Jánosban nincs MR-készülék, a közelben lévő Városmajori Klinikai Tömbben viszont van, de a János kórház orvosai ezt nem használhatják. Vagy, ha használhatják, a beteget csak kifejezetten nehézkesen tudják fizikailag átvinni a szomszédos kórházba. 

A kórház szakrendeléseit átköltöztetik a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömbjének járóbeteg szakrendelőibe. Itt alakítják ki a XII. kerület rendelőintézetét.

Most a fűtést korszerűsítik. A kórház honlapján az olvasható, hogy a kazán meghibásodása miatt egyes osztályokon egyelőre nem működik a fűtés.

2015-ben egy helyi lokálpatrióta aláírásgyűjtést kezdeményezett arról, hogy az elavult Szent János Kórház területén vagy annak közelében épüljön meg az új budapest szuperkórház.

Csütörtökön jelentették be, hogy a Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézetet és Baleseti Központot 1,3 milliárd forintból fejlesztik.

Rovatok