Index Vakbarát Hírportál

A szegvári polgármester a fiával és vadászokkal vett üldözőbe két bevándorlót

2017. október 7., szombat 18:58 | aznap frissítve

Egészen szürreális hírről számolt be a Délmagyar, annak kapcsán, hogy Szegváron Gémes László polgármester be akarja vezetni a mezőőrséget. Gémes egy augusztusi történettel indokolta meg a város képviselő-testületi ülésén az új rendvédelmi szerv fontosságát.

"Sajnos valószínűleg a jövőben is számítanunk kell migránsokra a külterületen, mint ahogy ez augusztus végén elő is fordult" – kezdte a polgármester, aki elmesélte, hogy a nyár végén a fiával épp egy vadásztársaság fácántelepére tartott autóval, amikor találkozott egy vadász barátjával, aki épp a tanyája felé tartott. Megkérdezték tőle, hogy minden rendben van-e: "Kiderült, hogy a [vadász] egyik motorja ott hevert kint. Beljebb pedig a másik, ami arra utalt, valaki járt ott. Akkor észrevettünk két embert, aki menekülni kezdett."

A polgármester, a fia és a vadász üldözőbe vette az ismeretleneket. A vadász és a polgármester autóval, a fiú futva próbálta elkapni őket. A polgármester fiának sikerült legközelebb kerülnie a menekülő férfiakhoz, fel is hívta gyorsan az apját, hogy közölje:

a két férfi nem magyarul beszél, ráadásul "bottal hadonászik".

A két idegen ezután bemenekült az erdőbe. A polgármester riadót fújhatott:

A közben odaérő vadásztársakkal, polgárőrökkel, a körzeti megbízottal és egy szegvári lakhelyű rendőrrel együtt 10 perc alatt 11-en gyűltünk össze

– mondta el a képviselő-testületi ülésen a polgármester.

Végül a szegvári szupercsapat közös erővel kivezette a két férfit az erdőből. "Megsajnáltuk őket, vizet adtunk nekik, mert láthatóan nagyon kitikkadtak. Angolul nem tudtak, románra, oroszra hasonlító nyelven beszéltek egymással. Kiderült, hogy mindketten illegális moldáv migránsok. Őriztük őket, amíg a szentesi rendőrök a helyszínre nem értek" – mondta Gémes Zoltán. A rendőrök ezután a határzárhoz szállították a moldávokat.

"Az esetleges jövőbeni hasonló esetek megelőzésére is jó lenne a mezőőri szolgálat. Korábban, 3-4 éve többször is előfordult gázolaj-, szivattyúlopás, amit nem migránsok követtek el. A gátőr jelezte, előfordul, hogy sötétedés után a gáton kivilágítatlan autókat lát jönni-menni. Ki tudja, kik lehetnek és mit akarnak" – zárta a történetet a polgármester, és hozzátette, a mezőőrkérdést novemberben terjeszti elő a képviselőtársainak, és azt szeretné, hogy január 1-től már működőképes legyen a szolgálat.

Rovatok