Index Vakbarát Hírportál

Semjén szerint Navracsics kollégái Soros zsebében vannak

2017. október 8., vasárnap 11:43

Úgy tűnik rendesen kiverte a biztosítékot Navracsics Tibor péntek esti kijelentése, miszerint az Európai Bizottság nem kap utasítást Soros Györgytől, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes ugyanis vasárnap a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában szokatlan vehemenciával ment neki az EU-biztosnak – írja az MTI.

A miniszterelnök-helyettes felhívta a figyelmet arra, hogy az európai vezetők Jean-Claude Junckertől, az Európai Bizottság elnökétől kezdve meghallgatják az EU-ban Soros Györgyöt, aki előttük mondja el programját.

Az a helyzet, hogy Soros György kezében és zsebében tartja azt a világot, amelyben Navracsics Tibor munkája van.

– fogalmazott Semjén, hangsúlyozva azt is, hogy a hazájához hű az ember, egy szervezethez, munkaadóhoz lojális. Ennek értelmében arra kérte Navracsicsot, hogy a hűség fogalmát gondolja át a nemzet és egy nemzetközi szervezet között. Hozzátette, reméli, hogy ez a megszólalása csupán egy újságírói félremagyarázás következménye.

A java viszont csak ezután következett, Semjén ugyanis amellett, hogy kiemelte, Magyarország sosem írt alá olyan szerződést az EU-val, hogy bárki megmondhatná, ki éljen Magyarországon, hirtelen egészen hajmeresztő kijelentést tett, mely szerint a migrációs válság kiinduló oka a

szabadkőművesség,

amelynek volt jakobinus, bolsevik verziója, és a sokadik leágazása ez a "Soros-féle szélsőliberális dolog", amely szívéből gyűlöli a keresztény hagyományokat, és ha lehetséges, még jobban gyűlöli a nemzetállamokat. 

Meg is akarja szüntetni őket és európai egyesült államokat akar létrehozni, melyet Brüsszelből személytelen, elszámoltathatatlan bürokrácia irányítana, különböző NGO-knak átnyomva a hatalmat – vélekedett a miniszterelnök-helyettes.

Semjén ezután is folytatta a verbális ámokfutást, kitért arra, hogy a baloldali liberális pártok nem képesek legyőzni a nemzeti erőket, így csak a sehova sem kötődő bevándorló iszlám tömegekre számíthatnak, majd azt is kifejtette, hogy a magyar kultúra 

az iszlámmal szemben definiálja önmagát mint a keresztény Európa védőpajzsa.

Itt jött képbe a nemzeti konzultáció is, melyre szerinte azért van szükség, mert ebben a harcban nem elég a kormány álláspontja, szükség van arra, hogy a magyar emberek is mellé álljanak. Mint mondta, ők legalább megkérdezik az embereket, nem úgy mint a németek.

A kereszténydemokrata politikus végül egy kaotikus vízióval zárta gondolatait, mely szerint párhuzamos társadalmak fognak kialakulni, ahol a helyzet óhatatlanul eszkalálódik majd és Malmőtől Marseille-ig égni fognak a külvárosok. Meg kell védeni a határokat, és a humanitárius segítséget ezeknek az embereknek a szülőföldjére kell vinni – emelte ki végül a miniszterelnök-helyettes.

Rovatok