Index Vakbarát Hírportál

Az MSZP lemond egy csomó ellenzéki fegyverről

2017. október 11., szerda 13:37

Ellenzéki párttól némileg meglepő lépésre szánta rá magát az MSZP. Tóth Bertalan frakcióvezető jelentette be szerdán azt, hogy bojkottálnak bizonyos állami intézményeket, és nem vesznek igénybe bizonyos eszközöket.

A bojkott intézménye nem ismeretlen egy ellenzéki párt részéről (a DK például egy éve bojkottálja a parlamentet), ám az meglepő, hogy konkrét indok nélkül automatikusan lemond egy párt olyan fegyverekről, amelyeket ellenzékből is használhatna a Fidesz ellen.

Tóth Bertalan ugyanis a következőket jelentette be:

Az MSZP emellett folytatja szembesítő kampányát. Azzal akarják szembesíteni a kormányt, hogy mit művelt az egészségügyben, az oktatásban, a szociális területen és hogyan működteti "az államilag szervezett maffiahálózatot".

FRISSÍTÉS!

Mivel az MSZP döntése azt jelenti, hogy nem jöhet létre az LMP-Párbeszéd devizahiteles vitanapja sem, az LMP szóvivője rögtön reagált is. Kanász-Nagy Máté, az LMP szóvivője azt mondta erről az Indexnek, hogy az LMP sajnálja az MSZP döntését, de "a szocialista pártnak nem nekünk, hanem a vitanapot igenis fontosnak tartó többszázezer deviahitelesnek kell magyarázatot adnia. Az LMP a MSZP hozzáállásától függetlenül a parlamenten belül és kívül is folytatja a harcot a devizahitelesek megsegítéséért és a kilakoltatások megakadályozásáért."

A Demokratikus Koalíció viszont üdvözölte az MSZP döntését. Molnár Csaba alenök azt írta a közleményében: "ideje volt, hogy a Magyar Szocialista Párt is belássa: az Orbán-kormány kiüresítette az Országgyűlés intézményét, ami mára kizárólag az orbáni hatalomgyakorlást elfedő díszletként szolgál. Bár az MSZP döntése a parlamentből való kivonulással lenne teljes, mindenképp üdvözlendőnek tartjuk a párt lépését. Tartozunk az embereknek annyival, hogy nem játszunk a Fidesszel demokráciásdit a köztársaság romjain."

Rovatok