Index Vakbarát Hírportál

Az MSZP-kormány két gyanús ügyét nem tudta kinyomozni a BRFK

2017. október 17., kedd 06:51 | aznap frissítve

Nem halad jól a Fidesz által a 2010-es választási kampányban meghirdetett elszámoltatás, ugyanis újabb két emblematikus ügyben zárta le a nyomozást eredménytelenül a rendőrség, írja a Magyar Nemzet.

Csaknem hét év nyomozás után megszüntették a sanghaji világkiállítás kétes kifizetései miatt indult nyomozást.  A rendőrök arra jutottak, hogy nem volt megállapítható a bűncselekmény elkövetése, ráadásul az ügymenet folytatásától sem várható eredmény.

A sanghaji expó ügyében 2010 júliusában egy magánszemély, majd a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) tett feljelentést túl- és fiktív számlázások gyanújával: 

A Központi Nyomozó Főügyészség megszüntette a nyomozást a VII. kerületi ingatlaneladásokkal kapcsolatban is. Az ügyben Vattamány Zsolt, akkori  fideszes frakcióvezető (jelenlegi erzsébetvárosi polgármester) tett feljelentést 2010-ben. A gyanú szerint több százmilliós kár érte a kerületet három ingatlan, köztük azAlmássy téri Szabadidőközpont eladása, illetve apportálása miatt. Az ügyben különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával indult nyomozást. Most azt állapították meg, hogy nem állapítható meg bűncselekmény, és az eljárás folytatásától sem várható eredmény.  

Rovatok