Index Vakbarát Hírportál

Gyurcsány Ferenc ma börtönben járt

2017. október 19., csütörtök 16:26

"Ma meglátogattam a tököli börtönt, azt, ahol Császy Zsoltot, egykori kollégámat, mai barátomat tartják fogva egy koncepciós pert követően, ártatlanul elítélve" - tudatta a Facebook-oldalán Gyurcsány Ferenc.

A DK vezetőjétől ez nem meglepő lépés, Császyt személyesen kísérte börtönbe szeptember 19-én, miután a volt MNV-s vezetőt társával, Tátrai Miklóssal együtt harmadfokon két és fél, illetve három év börtönbüntetésre ítélte a Kúria a 2008-as sukorói telekcsere ügyében.

"Érintett vagyok az ügyben, mert ezek a fiúk a szabadságukat adták oda, hogy engem hazugságokon keresztül ne lehessen megvádolni" - mondta akkor a volt miniszterelnök.

Mostani börtönlátogatásáról azt írta:

Ez utóbbi helyen találkozott Császy Zsolttal, aki most könyvtárosként dolgozik. "Zsolt viszonylag jól van, fogva tartásának körülményeire nem, elítélésének jogi- politikai abszurditására annál több megjegyzést tesz." Gyurcsány szerint Császy be fogja bizonyítani az ártatlanságát, a végén sikerrel fog járni.

A volt kormányfő a börtönben végül megnéztem a fogvatartottak zárkáit, "civilként talán le sem írható az érzés ami ott az embert hatalmába keríti". Gyurcsány azzal zárta:

Elkerülendő a kárörömöt és rögzítve szándékomat pontosan fogalmazok: látogatóként még vissza fogok menni.

Rovatok