Index Vakbarát Hírportál

Kiderült, milyen melegeket vár a Jobbik!

2017. október 26., csütörtök 22:19

Néhány éve még felvetésnek is nevetséges lett volna, hogy jobbikos politikusok meleg választók szavazataiért kuncsorognak. De a néppártosodás és a kampányidőszak közelsége csodákra képes, nem volt hát annyira meglepő, hogy szerda délután az MTI kiadott egy hírt, "A jobbikos Dúró Dóra szerint pártja örül a melegektől kapott szavazatoknak is" címmel.

Eszerint Dúrónak egy más témában tartott sajtótájékoztatón szegezték neki a kérdést, hogy ha pártja minden magyar állampolgárt szeretne képviselni, akkor abba a melegek is beletartoznak-e. Az MTI szerint Dúró ezt válaszolta:

ha valakinek ilyen a szexuális irányultsága, de úgy érzi, hogy a Jobbik képviseli az ő érdekeit, akkor örülnek neki, ha rájuk szavaz.

Dúró mára jobb belátásra tért, a Facebookra ugyanis délelőtt kitett egy közleményt, hogy az Echo TV provokálta, és valójában ezt válaszolta nekik:

Minden magyar állampolgárt szeretnénk képviselni, és azokat várjuk szavazótáborunkba, akik azonosulni tudnak a Jobbik értékrendjével.

Hogy nehogy félreérthető legyen, mit gondol a melegekről, hozzátette:

"Ami engem illet: nem támogatom a homoszexuálisok házasságkötését, de a már sajnos törvénybe foglalt, bejegyzett élettársi viszonyuk regisztrálását sem, gyerekek örökbefogadását is ellenzem esetükben. Betiltanám a provokatív, tömeges garázdaságot megvalósító Pride-ot, sőt az efféle homoszexuális propagandát kitiltanám a fővárosi önkormányzat tulajdonában álló mozikból is, ahol évről évre helyet kapnak szintén a Fidesz jóvoltából."

Beszélt kicsit a Jobbik értékrendjéről is:

"A magyarság felemelkedésének biztosítását abban látom, ha férfiak és nők szabad elhatározásán alapuló házasságokba születnek gyermekek. A magyarság legnagyobb problémája jelenleg a katasztrofális demográfiai helyzet, ezért sem szabad semmi olyat népszerűsíteni, ami ezt súlyosbítja."

Összefoglalva:

  1. A Jobbik várja az értékrendjével azonosulni tudó magyarokat (köztük természetesen a melegeket is).
  2. A Jobbik szerint a magyarság legnagyobb problémája a népességfogyás, a felemelkedés záloga a házasságba születő gyermek.
  3. A párt tehát azokat a meleg szavazókat várja, akik hajlandók férfiak és nők szabad elhatározásán alapuló házasságába gyermekeket nemzeni.

Rovatok