Index Vakbarát Hírportál

Hétfőn kezdődik a káosz, lezárják a 3-as metró északi részét

2017. november 2., csütörtök 12:15 | aznap frissítve

Korábban csak annyit mondtak, november elején kezdődik a 3-as metró északi részének a felújítása, a HÉV-en pedig még az hallható, hogy szombat a felújítás kezdete, de Tarlós István csütörtökön a pontos időpontot is bejelentette: november 6-án, hétfőn zárják le az Újpest-városközpont és Lehel tér közötti szakaszt.

Az érintett hat állomás – Dózsa György út, Árpád híd, Forgách utca, Gyöngyösi utca, Újpest-városkapu, Újpest-központ – felújítása várhatóan egy évig tart.

Ezen az útszakaszon a Váci út három sávjából egyet elvesznek a forgalomtól, és buszsávvá alakítják a Lehel térig. Megváltozik az Árpád hídra való feljutás, a felüljáró alatt ugyanis egy egyenesen közlekedő sávot is kialakítanak a buszoknak, itt jelentős torlódások várhatók.

A buszok a Lehel téri templomnál fordulnak majd meg, ahova egy új villanyrendőrt telepítettek.

A projektindító rendezvényen Tarlós István elmondta: az északi szakasz felújítása mellett elkezdődik a teljes alagút korszerűsítése, amely várhatóan 2020 végéig tarthat, írja az MTI.

Bolla Tibor, a BKV elnök-vezérigazgatója elmondta, a felújított szerelvények csaknem fele már itt van Magyarországon.  Csütörtök délelőtt azért nem járt egy szakaszon a 2-es metró, mert egy Alstom-szerelvény elromlott, elakadt az alagútban, mondta.

A felújítás ideje alatt a metró hétköznap este fél kilencig csak Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között közlekedik, esténként és hétvégenként a teljes vonalon pótlóbuszok szállítják majd az utasokat.

Rovatok