Index Vakbarát Hírportál

Az LMP-s a szegedi HÖK-elnökről kérdezett, az államtitkár Ron Werberrel válaszolt

2017. november 6., hétfő 17:03

"Rendben van-e, hogy Török Márk maradhat a Szegedi Tudományegyetem hallgatói önkormányzatának elnöke egy évtized után is?" - ezt az írásbeli kérdést tette fel a kormánynak Ikotity István LMP-s képviselő. A szegedi HÖK-elnök ügye már egy ideje bíróság előtt van, és régóta húzódik, tavaly mi is készítettünk interjút vele, miért ragaszkodik ennyi éven át a HÖK-elnökséghez.

A Balog Zoltán miniszter nevében válaszoló Emmi-államtitkár, Rétvári Bence le is írta az LMP-s képviselőnek, hogy a történet nem a kormány hatásköre, hanem a bíróság feladata kimondani, hogy a jogszabályoknak megfelelően tölti-e be a tisztséget.

"A Szegedi Tudomány Egyetemtől kapott tájékoztatás szerint Török Márk elnöki megválasztása a 4 éven túl fennálló tisztsége miatt az intézmény álláspontja szerint is jogszabályba ütközik. Éppen ezért a Szegedi Tudományegyetem Rektora megsemmisítette a Török Márk elnöki megválasztásáról hozott választmányi határozatokat. Az EHOK az mindkét határozattal szemben jogorvoslattal élt, melynek alapján mindkét ügyben közigazgatási nemperes eljárás van folyamatban" - írta Rétvári.

Ha a levél itt véget érne, feltehetően senki nem kapná rá fel a fejét, ám Rétvári nem elégedett meg ennyivel, és jókora ronwerberezéssel folytatta.

Egyébiránt döbbenetesnek tartom, hogy pártjuk Ron Werbert, egy olyan embert szerződtet kommunikációs tanácsadónak, aki a szocialisták megrendelésére kidolgozta a választók becsapásán alapuló visszataszító 2002-es gyűlöletkampányt.

Az nem derül ki a levélből, hogy a szegedi HÖK-elnök ügyéhez hogy jön Ron Werber, de az államtitkár ilyeneket vág az LMP-s képviselő fejéhez: "önök egy olyan embertől kérnek tanácsot, aki magyar embert uszított a magyar ellen. Egyértelművé vált, hogy a hatalom megszerzésének érdekében feladják korábbi elveiket is." 

Rétvári múlt héten is ugyanígy ronwerberezett Ikotitynek, aki akkor a tanárhiányról érdeklődött.

Az LMP szeptemberben jelentette be, hogy a kampányát az a Ron Werber segíti, aki 2002-ben és 2014-ben a szocialistáknak dolgozott.

Rovatok