Index Vakbarát Hírportál

Egy vécétartályban oldódott meg a rejtélyes aranytömbös ügy

2017. november 7., kedd 08:55

Még április elején írtunk egy újbudai aranytömbös átverésről: a vevő egy aranytömböt akart vásárolni, de valami nagyon gyanús lett neki bizniszelés közben, ezért inkább elindult bevizsgáltatni a tömböt, az eladót addig bezárta a lakásába. Aztán az utcán már azt látta, hogy a bezárt férfi kimászik a lakásból, átugrik a szomszéd erkélyére, és bejut a másik lakásba. Rögtön hívta a rendőröket, akik őrizetbe vették a férfit, de akkor egy csomó megválaszolatlan kérdés maradt, például hova tűnt a pénz.

A Blikk keddi számából két fontos dolog derült ki fél év után: 

Szóval az történt, hogy az eladót elfogták ugyan Dömsödiék lakásában, viszont a millióknak nyomuk sem volt, hiába túrtak fel érte az egész albérletet. Aztán a napokban az előzetesből kiengedett elkövető bejelentkezett a közös képviselőnél, hogy kifizetné a Dömsödiéknek okozott kárt. Dömsödi azt hitte, a férfi őszintén megbánta a történteket, meg is üzente, hogy kétszázezer forintba került kicserélni a megrongált ajtót. A volt tévésnek akkor lett gyanús a dolog, amikor az elkövető ragaszkodott hozzá, hogy inkább elmenne hozzájuk személyesen felmérni a kárt.

Ekkor ugrott be Dömsödinek, hogy hoppá, a vécétartályt nem nézték át fél éve.

Úgyhogy vasárnap elugrott a lakásba, szétcsavarozta a tartályt, és lám, ott volt az ötmillió forint egy zacskóba csomagolva. Dömsödi szólt a rendőröknek, akik öt-hat órán át számolgatták a lakásban a szétázott pénz, aminek egy része penészes lett, de egy vasalás után tudja még használni az átvert szomszéd.

Rovatok