Index Vakbarát Hírportál

Egyszerűen csak elvágta ivócimborája torkát, felmentették

2017. november 8., szerda 10:25

Kényszergyógykezelését írta elő a Szegedi Törvényszék annak a férfinak, aki másfél éve meggyilkolt egy férfit Szegeden. N. B. L.-t emberölés bűntettével vádolták, ez alól a bíróság felmentette, mert a cselekmény elkövetésekor kóros elmeállapotú volt és jelenleg is az, ami az elmeműködés olyan kóros állapotával járt, mely képtelenné tette abban, hogy cselekménye következményeit felismerje, vagy hogy e felismerésnek megfelelően cselekedjen.

A nem jogerős ítélet szerint a vádlott 2016. február 01. napján délutántól kezdve egy Szeged belvárosában található vendéglátó egységben ivott a barátaival. Záróra után átmentek egy szintén szegedi sörözőbe.

„A vádlott és barátai ezen sörözőbe éjfél körüli időpontban érkeztek meg. (...) 01 óra 45 perc körüli időben további ismerősök csatlakoztak hozzájuk, köztük a sértett is. A vádlott társaságából 02 óra 30 perc körüli időben a sértett kivételével mindenki hazament, így a vádlott és a sértett egymással szemben ülve beszélgettek tovább. Ezt követően 02 óra 50 perc körüli időben a vádlott a mindig magánál hordott svájci, többfunkciós, 10 cm nyélhosszúságú, többek között egy nagy pengével is ellátott bicskájának nagy pengéjét nadrágzsebében kinyitotta és

minden előzetes szóváltás nélkül a vele szemben ülő sértett nyakának bal oldalába azt beleszúrta és egy haránt irányú hasító jellegű mozdulattal a sértett torkát átvágta.

A férfi a söröző kövezetére esett, de hiába siettek többen a segítségére, elvérzett.

A vádlott a helyszínről eltávozott, őt a rendőrség a hajnali órákban fogta el. A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője 3 nap gondolkodási időt tartottak fent az esetleges fellebbezés bejelentésére, így az ítélet nem emelkedett jogerőre" - írja közleményében a  Szegedi Törvényszék Sajtóosztálya. A gyógykezelést az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell végrehajtani.

Rovatok