Index Vakbarát Hírportál

Hajnalban kiselefánt született a Fővárosi Állatkertben

2017. november 8., szerda 12:14

Szerda hajnalban kiselefánt született a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A szülés rendben lezajlott, az újszülött nem sokkal később már lábra állt.

Az anyaállat és az elefántborjú is egészséges, a gondozók most azt várják, hogy a jövevény megtalálja az emlőket és táplálkozni kezdjen

- olvasható az állatkert közleményében.

A kiselefánt anyja Angele, aki 2010-ben került az állatkertbe, apja pedig Assam, aki 2009 óta él nálunk. Nekik korábban már volt utódjuk, a 2013-ban született Asha, aki most jelen volt a szülésnél. A gondozók ugyanis úgy látták jónak, ha nem választják külön a fiatal elefántot, hanem ő is ott van kistestvére születésénél, hiszen nőstényként később hasznos lehet számára, ha tudja, hogy kell egy újszülöttet gondozni.

Mivel az újszülöttnek és az anyának ilyenkor a legteljesebb nyugalomra van szüksége, az elefántcsarnokot a nyilvánosság számára lezárták,

hozzájuk most csak a gondozók és az állatorvosok mehetnek be, amikor az feltétlenül szükséges, egyébként monitorokon figyelik az eseményeket.

Arról még nincs hír, hogy mikor mutatják be a kicsit a közönségnek, de biztató jel, hogy Asha születésénél ez csak másfél hét volt. Addig is az állatkert Facebook-oldalát érdemes figyelni új hírekért és képekért.

Rovatok