Index Vakbarát Hírportál

Bezárták az állatsimogatós kávézót

2017. november 9., csütörtök 12:01 | aznap frissítve

Azonnali hatállyal felfüggesztették a hatóságok annak a budapesti kávézónak a működését, amelyben kígyókat, pókokat, kengurukat és hasonló állatokat lehet simogatni evés közben, és ahol egy volt dolgozó szerint elég durva higiéniai állapotok vannak. A Hvg.hu szerdán írt az ExZootic Café nevű helyről, amelyben a beszámolók szerint

A cikk megjelenése után kivonult a helyre ellenőrzést tartani a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Főosztálya, a razzia során pedig egy sor hiányosságot tártak fel, és fel is függesztették a hely működését. A kávézó határidőt kapott a hiányosságok kijavítására, de csak akkor nyithat ki újra, ha megint ellenőrizték a hatóságok. 

Az ellenőrök többek között „nagyfokú csótányszennyezettséget" találtak a konyhában, ahol nem kezelték megfelelően a hulladékokat, nem volt meg minden alapanyag eredetéről a dokumentum, és „a mélyhűtőkben szabálytalanul tároltak élelmiszert”. Az állatokat a hatósági állatorvosok mellett az Állatorvostudományi Egyetem Egzotikusállat- és Vadegészségügyi Tanszékén dolgozó állatorvosok is megvizsgálták. Az állatorvosok szerint voltak állatok, amelyek betegek voltak (bár korábban ezt a tulajdonos tagadta), amelyeket el kell távolítani az étteremből, a harapós disznóval együtt.

Csütörtök délelőtt jártunk is a helyszínen, ahol az ajtón egy "Átalakítás miatt zárva!" tábla fogadott minket. Kérdésünkre a hely egyik ott tartózkodó alkalmazottja elmondta, a "pultot kell átalakítaniuk", az azonban nem derült ki, hogy ez pontosan mit takar és mennyi időt vesz majd igénybe. Így azt sem lehet tudni, hogy mikor nyithat majd újra a kávézó.

Rovatok