Index Vakbarát Hírportál

Visszakerültek a hivatalosan eltávolított Momentum-matricák

2017. november 9., csütörtök 11:00

Visszaragasztották a budapesti aluljárókban a Momentum padlómatricáit, amelyeket a BKV munkatársai távolították el korábban. Azokat "nem a megfelelő időben" helyezte ki a reklámcég, de most már megtalálták a jó időpontot.

Kiderült, hogy nem vandálok vagy kormánypárti aktivisták szedték fel szisztematikusan a Momentum budapesti aluljárókban elhelyezett matricáit. A levideózott kék ruhás műszaki ügyeletesek a BKV munkatársai voltak.

A BKV még kedden azt írta az Indexnek, hogy "a matricák kiragasztásának feltétele, hogy az üzemidőn kívül és érvényes engedéllyel történjen. Jelen esetben azonban nem a kiadott és érvényes engedélyben rögzített feltételekkel történt a kihelyezés." Ezért szedték fel tehát. Úgy tudjuk egyszerűen arról van szó, hogy üzemidőn kívül kell az ilyen hirdetéseket kirakni, és nem akkor történt a ragasztás korábban.

Csütörtökre viszont a matricákat kihelyező reklámcég megtalálta a megfelelő időpontot. Így visszakerültek a hirdetések az aluljáróba. Papp Gergő, a Momentum kommunikációs igazgatója azt mondta az Indexnek, hogy "arról tájékoztatott minket a cég, amellyel szerződtünk, hogy pótolják a padlómatricákat, és

a BKV biztosította őket arról, hogy ha megfelelő időben rakják ki, akkor nem szedik fel többet.

A Momentum a hétvégén indított reklámkampányt. A Remény-tervnek nevezett kéthetes plakátkampány Budapesten, Pécsen és Szegeden zajlik, és a kormány "Soros-tervről" szóló propagandaplakátjaira reagál. Pár nap alatt több plakátot megrongáltak, a padlómatricák pedig eltűntek. Ez utóbbiról derült ki most, hogy azt hivatalosan távolították el.

Rovatok