Index Vakbarát Hírportál

Gyurcsány Matolcsy szemeivel viccelődött

2017. november 18., szombat 15:40

Sokadjára mesél programjáról Gyurcsány Ferenc, hol több konkrétummal, hol több hangulati elemmel, ezúttal Salgótarjánban sorolta, mi a gond, mit kellene másképp. Az egész beszédet az ATV.hu oldalán tudják megnézni.

Gyurcsány polgári, nyitott, kulturált sok nyelven beszélő, egymást partnerként elfogadó Magyarországról beszélt, ahol ő visszaállítaná a kötelező 18 éves tankötelezettségi korhatárt, eltörölné a kötelező hit- és erkölcstant, növelné a felvételi keretszámokat az egyetemeken, méltányos tandíjat és a jól teljesítőknek jó ösztöndíjrendszert vezetne be, a magánegészségügyben elköltött pénznek egy részét jóváírhatóvá tenné, megemelné a minimálbért, stb.

Gyurcsány szerint a kormány nem nemzeti, a NAV lassan csak egy bosszúhadsereg lesz, Orbán pedig nem büszke Budapestre, márpedig "aki nem büszke a fővárosára, az nem büszke a nemzetére, aki bünteti a fővárosát az bünteti a nemzetét". De amikor Orbánról beszélt akkor azt mondta, már sajnálja, hogy szájára vette a nevét.

Gyurcsány beszélt Matolcsyról és Polt Péterről is. 

Egyenes tekintetű Matolcsy György helyett, kinek szemében nem a jövő, hanem a sokszor tragikus, indulattal és pártossággal teli múlt csorbuló fényeit látom

– mondta az euró bevezetése kapcsán, amit szerinte akarnunk kellene, és ha németek el tudták engedni a márkát, akkor mi is a forintot.

Szívesen odafagyasztanánk a mosolyt Polt Péter egyébként angyali arcára, hisz az igazság sugárzódik belőle, csak sajnos nem a mi közös igazságunk, hanem a saját igazsága

– mondta a legfőbb ügyészről, és hozzátette még mindig Polról beszélve, hogy Magyarországnak csatlakoznia kell az Európai Ügyészséghez, hogy

legyen végre üldözője is a hozzá kötődők bűnének, ő pedig nyugodtan foglalkozzon tyúkperekkel, mert nagyjából tehetsége és tisztessége legföljebb erre teszi alkalmassá.

Az egész beszéd alatt a három kiemelt rész kapta a legnagyobb tapsot.

Rovatok