Index Vakbarát Hírportál

Befejezték a nyomozást Tompa Eszter gyilkosa ellen

2017. november 20., hétfő 05:44

Befejezte a nyomozást és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek a rendőrség Tompa Eszter meggyilkolásának ügyében. A Tompa-gyilkosság hosszú éveken át egyike volt a megoldatlan emberölési ügyeknek. Tompa Eszter holttestére 2003 szeptemberében találtak rá, de a rendőrök nem tudták, hogy mi történhetett az akkor 22 éves győri lánnyal.

Idén januárban fogták el a gyilkost. A 37 éves gönyűi férfi vallomása szerint egy baleset vezetett a tragédiához, erről részletesen írtunk itt. 

A vádemelésre átadott iratok szerint a férfi Sashegypusztán figyelmetlensége miatt elütötte az út mellett kerékpározó lányt, akiről azt hitte, hogy a baleset következtében a helyszínen életét vesztette. A következményektől tartva a sértettet az autója csomagtartójába tette, majd a baleset helyszínéről elhajtott Bőny felé. Néhány perces út után egy földes mellékútra kanyarodott, mivel meghallotta, hogy a lány a kocsi hátuljában magához tért és mozgolódott. Megállt és azért, hogy a sértett a későbbiekben fel ne ismerje egy zsinórral megfojtotta, majd hazament akkori győri lakóhelyére. Később az esti órákban visszament a tetthelyre, áldozata holttestét Győrbe vitte és a Mosoni-Duna árterénél hagyta. A bűncselekmény elkövetéséhez használt gépjárművet másnap Szlovákiában egy illegális autóbontóban eladta. 

Rovatok