Index Vakbarát Hírportál

Szexuális zaklatás miatt marasztaltak el egy ELTE HÖK-öst

2017. november 20., hétfő 11:31

A múlt héten lezárult a fegyelmi eljárás, melynek végén figyelmeztetésben részesítették az ELTE Természettudományi Karának egyik hallgatóját szexuális zaklatás miatt - közölte az Átlátszó megkeresésére a kar dékánja. Az érintett hallgató HÖK-ös. 

A lapnak a TTK HÖK elnöke, Horváth Luca elmondta: augusztus elején a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karral közösen szervezett Mentortáborban egy hallgatót szexuális zaklatás ért. A sértett hallgató megkereste a két kar elnökét, ők továbbították a panaszt a Természettudományi Kar dékánjának, aki elindította a fegyelmi eljárást. Kifejezetten gyorsított eljárást kértek.

Az Átlátszó több hallgatótól úgy értesült, hogy az érintett HÖK-ös a sértett kifejezett tiltakozása ellenére nyíltan és durván fogdosta őt. Ugyanakkor másik forrás szerint a HÖK-küldött a nyakába vette a később panaszt tevő lányt, aki ezt akkor még egyáltalán nem nehezményezte, azonban a HÖK-ben lévő “politikai ellenfelei” lehetőséget láttak abban, hogy a jelenetet szexuális zaklatásnak állítsák be. A lap megkereste az érintett HÖK-küldöttet, és megkérdezte, igaz-e, hogy fegyelmi eljárást indítottak ellene szexuális zaklatás vádjával. Erre azt a tömör választ adta, hogy nem. További kérdéseinkre is csak annyit írt, hogy nyilatkozni az eljárásról a Fegyelmi Bizottság vagy a dékán tud.

Rovatok