Index Vakbarát Hírportál

Merkelék kérték, hogy ne legyen magyar-német fórum

2017. november 21., kedd 09:23

Nem a magyar, hanem a német fél kérte az idei Magyar-Német Fórum elhalasztását. Magyar Levente külügyi államtitkár erről tájékoztatta Mesterházy Attila MSZP-s képviselőt.

A szocialista képviselő azután tett fel írásbeli kérdést a kormánynak, hogy kiderült, hogy az idén, 25 év után először elhalasztják a rendezvényt. A Magyar Nemzet értesülései szerint a magyar kormány tehet a dologról, de Magyar Levente most közölte:

A Magyar-Német Fórum a berlini szövetségi külügyminisztérium kérésére nem került megrendezésre ebben az évben,

tekintettel arra, hogy a német fél a Bundestag -választás, illetve az azt követő kormányalakítási tárgyalások időszakában nem kívánt ilyen fórumot tartani; más országok vonatkozásában is így jártak el."

Ugyanakkor - "a rendezvénysorozat folytonosságának fenntartása jegyében" - az Andrássy Gyula Egyetem és a Magyar-Német Ifjúsági Egyesület szervezésében idén is megtartották az esemény utóbbi években kialakított ifjúsági szekcióját, a Fiatalok Magyar-NémetFórumát.

Az államtitkár jelezte, hogy a Magyar-Német Fórumot "a kétoldalú kapcsolatok és az esemény melletti szilárd elkötelezettségünk jegyében", a tervek szerint ismét megrendezik.

Rovatok