Index Vakbarát Hírportál

Elutasították Szél Bernadett hűtlen kezelés miatt tett feljelentését

2017. november 22., szerda 15:09

A Fővárosi Főügyészség november 14-én elutasította Szél Bernadett hűtlen kezelés és hivatali visszaélés miatt tett feljelentését, amit a Soros-tervről szóló nemzeti konzultációval kapcsolatban tett - derült ki az Indexhez eljuttatott dokumentumból.

Az LMP társelnöke azért fordult a bírósághoz, mert a pártja szerint "a kormány egy olyan tervről indított konzultációt és herdál el erre 10 milliárd forintot, ami valószínűleg nem is létezik" - közölte a párt október végén, amikor a feljelentést tették. Az LMP szerint a kormány a nemzeti konzultációval tájékoztatási kampány címszóval valójában politikai propagandát folytat. A feljelentésben az állt, hogy az államot kár érte a pénz a céltól eltérő, jogszerűtlen felhasználása miatt, és hogy hivatali visszaélés történt, mert a kampány a Fidesz és a KDNP számára jogtalan előnyt eredményez. 

Az elutasító határozatban a főügyészség azt írja, ez a cselekmény nem bűncselekmény. Az elutasítás indoklásában az áll, hogy "megállapítható, hogy a kampány kormányzati döntéshez kapcsolódik, aminek fedezetét a 2017. évi költségvetésből elkülönítették. A kampány lefolytatásával és tárgyát képező konzultációs kérdésekkel való egyet nem értés, illetőleg közéleti különbség azonban önmagában nem alapozza meg a bűncselekmény gyanúját" - írta Kovács Dorottya ügyész. Szél Bernadett a döntés ellen nem jogosult panaszt tenni.

Szél Bernadett korábban közérdekű adatigénylés keretében kérte ki a "Soros-tervet" a kormánytól, de először semmilyen választ nem kapott az arra rendelkezésre álló határidőn belül.  A kormány végül a határidő lejárta után egy kiragadott idézetekkel tűzdelt, hosszú levélben ismételte el újra, hogyan akarja szerinte tönkretenni az ördögi Soros György Európát és Magyarországot.

Rovatok