Index Vakbarát Hírportál

Végre egy őszinte válasz a Balatoni Hajózási Zrt-től!

2017. november 24., péntek 18:49

A 24.hu pénteki cikkében azt írja, több cikkben is foglalkoztak a balatonföldvári kikötő bővítésével, megírták például, hogy a helyi önkormányzat még tavasszal megvásárolta a kikötő egy részét a Balatoni Hajózási Zrt-től. Viszont furcsán olcsón: a 2230 négyzetméteres területet 8 millió forintért. "Ez azt jelenti, hogy a Balatonföldvár egyik legértékesebb részén lévő területet 3587 forintos négyzetméteráron adta el a hajózási cég az önkormányzatnak" - írja a lap, és hozzáteszik, most végre kaptak egy őszinte választ az ezt firtató kérdésükre a Balatoni Hajózási Zrt-től.

A cég válaszlevelében azt írta, a vezérigazgató úrral majd még egyeztetnek, és hétfőn küldik a részletes válaszokat. A levélben szereplő kérdések egyikénél viszont már elkezdték kitölteni azt, nyilván leginkább a saját szórakoztatásukra. Azt írták:

A BAHART NEM EZÉRT adta el az önkormányzatnak, hanem az egyéb, vázolt fejlesztési céljai és a gazdasági racionalitás okán, de mint a területen működő, a településsel együtt élő szolgáltató szervezetnek EZ A VÉLEMÉNYE, b.meg, mert mindenkinek közös érdeke, hogy a terület a jelenleginél színvonalasabb környezetben, valódi települési központként funkcionáljon a földváriaknak és az idelátogató helóturisztoknak. Meg az zsurnalisztagiliszta felmenőinek is, of course.

A lap rákérdezett, hogy mindig ilyen őszintén küldik-e a válaszokat, amire a cég azt írta, elnézést kérnek, ez természetesen tévesen ment ki, aki írta nem is hivatalosan nyilatkozó személy, 

Természetesen a Bahart kiemelten kezeli a sajtó érdeklődését. Magánvéleményeket nem veszünk alapul

– írta a cég, amiről október végén írtuk meg, hogy a következő cég lehet, amit bekebelez az állam. A cég most még a tóparti önkormányzatok tulajdonában van, 2002-ben szereztek benne 51 százalékos részesedést, az állam pedig 2008-ban mondott le 49 százalékos tulajdonrészéről, cserébe 1,4 milliárd forintos tőkeemelést írt elő. Ezt az összeget 2012-ig kellett volna előteremteniük az önkormányzatoknak, de aztán halasztást kaptak 2017. október 27-ig. A napokban jelent meg egy új kormányhatározat, amely március 31-ig elhalasztotta a feltőkésítésre vonatkozó döntést.

A legnagyobb tulajdonrésze 44 százalékkal Siófoknak van, a város a többi önkormányzattal ellentétben fel is készült arra, hogy befizesse a ráeső részt. A városvezetés viszont aggódik, mi lesz akkor, ha ők befizetik ezt a tőkejuttatási kötelezettséget, de beszáll az állam, az önkormányzatok tulajdonrésze 50 százalék alá csökken, és nem lesz érdemi beleszólásuk a cég ügyeibe.

Rovatok