Index Vakbarát Hírportál

A kormány bepereli Hadházy Ákost a nemzeti konzultációs beszámolója miatt

2017. november 25., szombat 14:21

 Hadházy Ákos hazudik

Ezzel a címmel adott ki közlemény a Kormányzati Tájékoztatási Központ, amelyben reagál az LMP társelnökének kijelentéseire, miszerint biztos, hogy nem jött be annyi nemzeti konzultációs kérdőív, mint amennyiről a kormány beszél. A közlemény szerint hétfőn be is perelik majd az ellenzéki képviselőt.

Mint arról beszámoltunk, Hadházy Ákos és Szél Bernadett egy hónap próbálkozás után bemehetett arra a három helyre, ahol a Soros-terves konzultáció íveit gyűjtik. Az itteni tapasztalatai alapján Hadházy azt nyilatkozta, 99 százalékos bizonyossággal kijelenthető, hogy sokkal kevesebb konzultáció érkezett vissza, mint amiről a kormányzati sikerpropaganda beszámol. 

Kikerült egy hangfelvétel is a látogatásról, amelyen Hadházy az egyik ügyintézővel beszélget. Ebből az derül ki, hogy november 13-ig nagyjából 400 ezer ív érkezett be. Igaz, erről nem tudott a látogatása során ennél jobban meggyőződni a képviselő. Lefotózták viszont őt és Szél Bernadettet egy nagy rakás doboz előtt, amelyekben a kormánypárti sajtó szerint a beérkezett konzultációs íveket gyűjtik, amelyek előtt Hadházy mégis azt nyilatkozta, kamu a konzultáció. A képviselő szerint viszont  a kérdéses dobozok üresek voltak

A kormány szerint viszont továbbra is ez "minden idők legsikeresebb nemzeti konzultációja",  Hadházy pedig összekeveri a beérkezett ívek számát a kiértékelt ívek számával. A szombati közlemény szerint eddig 1 754 128  kérdőív érkezett vissza, ebből eddig kibontottak 599 500 darabot és szkenneltek és kiértékeltek 489 265 darabot. A kormány azt írja: 

Az LMP-s képviselő Ron Werber utasításainak megfelelően annak ellenére állít hazugságokat, hogy a közreműködő szervek munkatársaitól minden tájékoztatást megkapott, és a kérdőíveket is megtekinthette.

Azt is írják, hogy hétfőn a kormány nyilvánosságra hozza a postai összesítéseket, ezzel együtt pedig "haladéktalanul megteszi a szükséges jogi lépéseket Hadházy Ákossal szemben".

Nyitókép: Hadházy Ákos

Rovatok