Index Vakbarát Hírportál

Rogán elmondta, miért egy ufókutató könyvéből rendeltek 5000 darabot

2017. november 27., hétfő 19:31

Ahogy azt megírtuk, a Fidesz-frakció szerződést kötött a kormányközeli blog, a pestisracok.hu portált is fenntartó GerillaPress Lapkiadó és Média Tanácsadó Kft.-vel. A kormánypárt a GerillaPress Soros Györgyről szóló könyvéből rendelt 5000 darabot, 13 millió forint értékben.

A könyveket az egyéni választókerületi képviselőknek osztották ki. Ez a 106 választókerülettel számolva fejenként 47 példány a "George Soros - A multimilliárdos globális hálózata és az általunk ismert világ vége" című könyvből. A könyv szerzője az összeesküvés-elméletekben utazó Andreas von Rétyi, aki korábban írt már könyvet űrlényekről, illuminátusról és a szeptember 11-i terrortámadás eltitkolt történetéből.

A Hvg.hu megkérdezte Orbán Viktort, hogy olvasta-e az ufókutató könyvét, ha már több ezer példányt vett belőle a Fidesz-frakció, de a miniszterelnök azt válaszolt, nem olvasta, még nem jutott el hozzá, de majd biztos elolvassa. Az ufókkal kapcsolatban pedig azt mondta, „A kormány nevében vissza kell utasítanom a feltételezést, hogy ufókkal foglalkozunk. Nem, az ufók nem tartoznak a kormány hatáskörébe".

Több képviselőt is kérdezett a lap a parlamentben, hogy eljutott-e már hozzájuk a könyv, olvasták-e azt, de mindegyik képviselő azt válaszolta, hogy nem is látta még azt. Egy képviselőnek megvan: a saját pénzén vette meg azt. Innen is gratulálunk a duplán jó döntésért.

Majd azt írja a Hvg, sikerült Rogán Antaltól is megkérdezni, hogy a Sorosról szóló könyvek közül "miért egy közismerten komolyan vehetetlen, zavaros összeesküvés-elméletekben hívő ufológus könyvét rendeltette meg a minisztérium", amire Rogán azt mondta:

 mert ez volt lefordítva magyarra.

Hétfőn a német Spiegel is arról írt, hogy Orbán pártja egy német ufóhívő könyvét osztogatja.

Apró érdekesség, ezekben a pillanatokban az egyik online kormánylapban, az Origo nevűben egy fidelitasos éppen azzal hitelteleníti a jobbikosnak állt Bíró Icát, hogy a modell egyszer arról beszélt, ufókat lát. Különösen szórakoztató, amikor egy kormánylap ufózással hiteltelenít:

Rovatok