Index Vakbarát Hírportál

Kilenc és fél évet kapott a pedofil fociedző

2017. november 29., szerda 19:29

Kilenc év hat hónap fegyházban letöltendő börtönre ítélte első fokon a Gödöllői Járásbíróság szerdán azt a férfit, aki egy kiskorúval kezdeményezett szexuális kapcsolatot mintegy nyolc évvel ezelőtt, írja az MTI a Budapest Környéki Törvényszék közleménye nyomán.

A bíróság folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak miatt mondta ki bűnösnek a vádlottat, akit mint különös visszaesőt mellékbüntetésként kilenc évre a közügyektől is eltiltott. A férfit korábban egy svájci bíróság már négy év börtönbüntetésre ítélte szexuális zaklatás miatt, majd ennek részbeni végrehajtását követően kitiltotta az országból.

A férfi 2008-tól tartott fociedzéseket az egyik Pest megyei általános iskolában, amelyek egyike után, 2009-ben, arra kérte az akkor tízéves sértettet, hogy edzés után maradjon a sportpályán, mert beszélni szeretne vele. Miután a többiek elmentek, az edző a tanítványát az öltözőbe hívta, ahol szexuális cselekményt kezdeményezett.

A férfi három héttel később a sportpálya öltözőjében újra közeledni kezdett, a kiskorú ekkor nem ellenkezett, és ezzel rendszeres szexuális kapcsolat alakult ki közöttük. Az edzések után csaknem tucatnyi alkalommal létesítettek szexuális kapcsolatot.

Az ügyész súlyosításért, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. Az ítélet nem jogerős, de  mivel felmerülhet a szökés veszélye, a bíróság elrendelte a vádlott előzetes letartóztatását, amit az ügyész és a védő is tudomásul vett.

Rovatok