Index Vakbarát Hírportál

Már van szerződése Ron Werberrel az LMP-nek

2017. november 29., szerda 14:35

Elfogadta az LMP elnöksége a Ron Werberrel kötött szerződést - nyilatkozta Ungár Péter, a párt elnökségi tagja az Indexnek. Ungárt azután kerestük meg, hogy a pártot jól ismerő forrásoktól megtudtuk: az izraeli kampányguru, aki 2002-ben győzelemre segítette az MSZP-t, mostanában az LMP politikusainak tart fejtágítókat. November elején Ungár azt nyilatkozta, hogy Werbernek nincs szerződése a párttal. 

Ungár az Indexnek most azt mondta: Werber hónapokig valóban ingyen segített a pártnak, a szerződést nemrég kötötték meg.

A kampánytanácsadó szolgáltatásait korábban ismerő források szerint Werber legalább 15-20 ezer dollárba kerül havonta. Arra a kérdésünkre, hogy az LMP mennyit fizet neki, Ungár azt mondta: a szerződés egy olyan alapösszeget tartalmaz, amelyet az LMP bőven ki tud gazdálkodni az államtól kapott támogatásából. "Ezen kívül sikerdíjas a sztori" - tett hozzá a politikus, ami azt jelenti, hogy a párt választáson elért eredményétől függ a Werbernek fizetendő végső összeg.

Werber egyébként már nyáron felbukkant Budapesten, igaz, akkor még nem az LMP környékén. Úgy tudjuk, először Gyurcsány Ferenccel tárgyalt, de járt Botka Lászlónál (aki akkor még az MSZP kormányfőjelöltje volt), de végül az LMP-nél kötött ki. 

Rovatok