Index Vakbarát Hírportál

Elképesztő sikerről számolt be a közterület-fenntartás

2017. november 30., csütörtök 07:05

Budapestet szerdán kora este az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésének megfelelően változó halmazállapotú és intenzitású csapadékzóna érte el, döntően havazott, de volt havas eső, ónos eső, eső is, kezdi közleményét az FKF, azaz a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. (FKF). Hozzáteszik, méréseik szerint 2-5 cm hó esett.

Itt már retteg az ember, mi lesz a folytatás: leesett a hó, az első hó, na, ilyenkor bénul meg a fél főváros. A közlemény egyelőre csak azzal folytatódott, hogy „az FKF Nonprofit Zrt. 64 munkagéppel folyamatosan végezte először az 1200 kilométer hosszúságú fő- és közösségi közlekedési útvonalakon, hidakon, felüljárókon, a kórházakhoz, a lakosság ellátásában fontos logisztikai bázisokhoz vezető útvonalakon a hó eltakarítását és a síkosságmentesítést, majd ott, ahol rendben voltak, megkezdtük a mellékútvonalak takarítását". És lecsapott A Mondatok Mondata:

Munkánk eredményeként hajnalban a BKV járatai rendben elindultak.

„A főutak vizesek, a mellékutak többsége latyakos, takarításukat a nappali műszakban folytatjuk” – teszik hozzá fegyelmezetten. Sőt:

Amennyiben napközben újabb havazás éri el a fővárost, munkagépeink visszatérnek a főútvonalakra.

Óriási ennyi! Ennyit a kételkedőkről, a huhogókról, a pesszimistákról, a morgolódókról. Lehet szépen hazamenni. Tömegközlekedéssel, akár. 

Rovatok