Index Vakbarát Hírportál

Soros: Most jobban elnyomják az embereket, mint az orosz megszállás alatt

2017. december 1., péntek 11:25 | aznap frissítve

Három új videóinterjút tett közzé Soros Györggyel az Open Society Foundations (itt elérhetőek: 1., 2., 3.) . A „Soros György a jelenlegi magyarországi helyzetről” című felvételen Soros arról beszél, hogy hosszú ideig volt kapcsolatban Orbánnal, de nem tudja, mikor találkozott vele utoljára,

a kapcsolatunk megromlott, mert ő megromlott.

Soros azt mondja: Orbán átalakította a demokráciát egy demokrataellenes rendszerre, maffiarendszert teremtett, és az ország vezetői kihasználják a vezető pozíciójukat arra, hogy hatalmon tartsák magukat és meggazdagodjanak. 

„Ez az ellentéte annak, amit mi akartunk elősegíteni. Elvi ellentétek vannak köztünk, amit nem lehet áthidalni. Nekem nincs személyes ellentétem. Elvi ellentétem van. A rendszerét ellenzem” – mondja Soros.

A milliárdos arról is beszél az alapítványaira és a támogatottjaira utalva, hogy Orbán „ki akar minket irtani” Magyarországról, amit ő ugyan személyesen nem érez külföldön, de akiket támogat, és akik Magyarországon élnek, azok érzik a személyes üldözést.

Megítélésem szerint most a rendszer jobban elnyomja az embereket, mint az orosz megszállás alatt. Ott sikeresebben tudtuk támogatni a társadalmat ahhoz, hogy információt és segítséget kapjanak.

Megteszek mindent, de nehéz most, tette hozzá. A CEU-ról azt mondta: „Világsiker az egyetem, és Orbán elkerget minket onnan. De az egyetemet fenn fogom tartani száműzetésben is, és ha Orbán eltűnik, az egyetem ott lesz, amíg csak tud.

Egy másik videójában a magyarországi támogatásairól beszél. Azt mondja, 1984-ben indult az alapítványa Magyarországon, és most nagyon nehéz a helyzet, mert a kormány ellene fordult. Azt mondta, minden kormánnyal, még 84-től a kommunistákkal is jobban együtt tudtak működni, mint Orbánnal. 

Beszél arról is, hogy az emberek már talán elfelejtették, de nagyon sokat segített az országban. Például:

A harmadik videón pedig magyarországi gyerekkoráról beszél, az apjáról, arról, hogy a 70-es években visszatért Magyarországra, és szinte semmi nem változott a 20 évvel azelőtti állapothoz képest. Aztán amikor felszabadult a nép és a rendszer, akkor nagy változások történtek. „Most is vannak változások, csak nem jók. Ott van például a Vár, az Orbán csinál magának egy palotát, ami kevésbé szimpatikus nekem” – mondta.

A kormány meglepő válasza: Soros-terv!

Soros György nyíltan beszállt a választási küzdelembe - mondta Hollik István.

A kereszténydemokrata országgyűlési képviselő a videókból arra a következtetésre jutott, hogy "Soros György hálózata vidéki irodákat tervez nyitni, azaz a vidéki Magyarországon is kampányolni kezdenek azért, hogy elfogadtassák Soros György politikáját és tervét."

"Ehhez közösségeket fognak építeni vidéken, és ezen keresztül akarják befolyásolni az érintett városokat és lakóikat." "Egyértelmű, hogy ezzel a lépéssel Soros György célja, hogy növelje birodalmát, a befolyását Magyarországon. Ezért megerősíti a hálózatát, még több helyen, még több embert, még több pénzt vett be - mondta kereszténydemokrata országgyűlési képviselő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Rovatok