Index Vakbarát Hírportál

Kisebb robbanás történt a székesfehérvári polgármesteri hivatalban

2017. december 1., péntek 09:06 | aznap frissítve

Kisebb erejű robbanás történt és füst keletkezett Székesfehérváron, a polgármesteri hivatal épületének pincéjében. A Katasztrófavédelem közlése szerint a helyi hivatásos tűzoltók átvizsgálják az érintett épületrészeket és átszellőztetik a füsttel telítődött helyiségeket.

A robbanás okát jelenleg még keresik. Az eset során senki nem sérült meg. A bent tartózkodókat a tűzoltók kiérkezése előtt kikísérték az épületből.

A Feol.hu tudósítása szerint az épületben éppen folyt a közgyűlés, amikor a robbanás történt. A nyomás hatására az épület üvegteteje, ami közvetlenül a magyar korona másolata felett van, leszakadt, és rázuhant a koronázási ékszert tároló vitrinre, de az emléktárgy nem sérült meg. A közgyűlést a Hiemer-házban folytatják.

Frissítés: A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a hivatal két épületét elválasztó utca alatt futó vezetékekben keletkezett elektromos robbanás és kisebb tűz. Mint írják, a légnyomás és a füst a csővezetéken át jutott el a polgármesteri hivatalba. A káreset keletkezésének körülményeit tűzvizsgálati eljárás során tárják fel.

Cser-Palkovics András polgármester közösségi oldala szerint az Arany János utcában zajló felújítási munkálatokhoz kapcsolható a robbanás.

Rovatok