Index Vakbarát Hírportál

Szájer: a nemzeti konzultáció egy nagyszerű magyar innováció

2017. december 2., szombat 10:33

Azok a demofóbok támadják a magyar nemzeti konzultációt Európában, akik rettegnek a néptől, mi viszont, mármint a Fidesz, annyira bátrak vagyunk, hogy meg merjük kérdezni az ország polgárait.

Magyarország a frontvonalban, előre demokraták!

írja hosszú cikkében a Magyar Időkben Szájer József, a Fidesz alaptörvényíró EP-képviselője. A gondolatmenet ismert panelekből áll össze. Pl.:

Szájer különösen beleáll a nemzeti konzultáció védelmébe, és úgy tesz, mintha az EU amiatt fenyegetné Magyarországot a legerősebb szankció, hetes cikkely bevezetésével, mert mi kitaláltuk ezt a remek intézményt. „Mert lehetséges-e egy demofób szemében nagyobb politikai vétek annál, hogy valaki egy olyan kérdésben meri megkérdezni az emberek véleményét, amelyben a hangadók, a sajtó, a baloldal már évtizedek óta kimondta az egyedül lehetséges, politikailag korrekt választ?” – írja.

Szájer szerint a legutóbbi két, „a bevándorlással kapcsolatos” (ezzel valójában a mostani Soros-konzultációról beszél) nemzeti konzultációval szemben már inkvizíciós eljárás zajlik Európában. Ehelyett szerinte a nemzeti konzultációt inkább más országokban is ki kellene próbálni, mert egy igazi politikai innováció, ami egy népszavazáshoz képest „a véleményük jóval részletesebb kifejtésére, nagyobb beleszólásra ad módot a polgároknak”.

(Borítókép: Huszti István / Index)

Rovatok