Index Vakbarát Hírportál

Belevágná Semjénék arcába a szocialista képviselő a nagy semmit

2017. december 3., vasárnap 11:32

Ujhelyi István az MSZP volt alelnöke, ma már az Európai Parlament tagja, de a hazai belügyekre is van gondja, most például írt egy nyílt levelet, amiben arról fantáziál, hogy ú, ő hogy beolvasna a kormánynak a parlamentben hétfőn, amikor a 2014-2020-as EU-s források felhasználásáról zajlik majd vita.

Szerinte a parlamenti vita során bizonyosan hazugságokat fognak mondani a kormánypárti képviselők, amikor a jelenlegi pénzügyi ciklus felhasználásáról lesz szó. 

Pofátlan hazugságokban nem lesz ugyanis hiány.

Hétfőn Ujhelyi szerint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes kezdeményezésére vitatkozik majd a parlament, hogy a 2014-2020 közötti beáramló pénzekből mire költöttek. Ujhelyi szerint a hazugságok és győzelmi jelentések mellett "nyilván elhangzik majd egy-két „sorosozás”, meg szájszéli „brüsszelezés”".

Ótvar nagy hazugság. 

nyílt levelében Ujhelyi azt írja, hogy szíve szerint rázúdítaná a "kormánypártiakra minden aljas hazugságukat, fejükre olvasnám az összes fideszes uniós pénzlopást és szánalmas közpénzherdálást, arcukba nyomnám az igazságot arról, hogy miközben pitiáner háborút folytatnak az Európai Unió ellen, addig az uniós forrásokból pöffeszkednek.

Szánalmas, hazug, tolvaj bagázs.

Ujhelyi szerint a kormánynak az a célja, hogy a jövő évi választások előtt kipörgessenek "minden olyan uniós forrást, ami a 2020-ig tartó időszakban hazánk rendelkezésére áll", de valójában szerinte "az utolsó közpénzfillérig [mindent] be akarnak habzsolni a fiúk tavasz előtt". Mert mi van, ha áprilisban mégis megbukik a rendszer?

Szerinte "az Európa-gyűlölettől fűtött kormánypolitikájuk már a következő uniós támogatási ciklus forrásait és ezzel hazánk jövőjét is veszélyezteti", az "államilag vezérelt korrupció miatt egyre gyakrabban merül fel az uniós pénzek teljes befagyasztásának lehetősége."

De nem fogja elmondani, lévén nem tagja a magyar parlamentnek. Hogy miért nem akad szerinte a pártjában olyan, aki majd elmondja, arra nemtér ki a nyílt levél, de még azt hozzáteszi Ujhelyi, hogy "Magyarország több ezer milliárd forint uniós támogatást kapott a plakátokon gyűlölt európai közösségtől az elmúlt években, ez a pénz tartotta leginkább működésben az ország gazdaságát." Végezetül azt írja:

ennek a pénznek egy jelentős része azonban nem Önökhöz és az Önök életének javítására, hanem fideszesek családtagjaihoz, barátaihoz, üzlet- és élettársaihoz kerültek.

Rovatok