Index Vakbarát Hírportál

Életfogytiglant kapott két ember megöléséért egy kiskunhalasi férfi

2017. december 7., csütörtök 19:33

Életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt két ember megöléséért és kifosztásáért a Kecskeméti Törvényszék egy 60 éves kiskunhalasi férfit csütörtökön, írja az MTI.

A vádlott és az első áldozata fiatal koruk óta ismerték egymást, barátok voltak.  2011 októberében közösen terményt akartak lopni egy környékbeli gazdaságból, de összevesztek azon, hogy mikor kezdjék el a rablást. Ezután a későbbi elítélt egy kalapáccsal agyonverte a társát, majd visszament a tanyájára és lefeküdt aludni.

Hajnalban aztán az holttestét a tanya területére húzta és egy gödörben elásta. Négy év múlva azonban valaminek kiásta a maradványokat és egy a tanyától néhány száz méterre lévő erdőben szórta szét azokat, amiket 2016 februárjában találtak meg rőzsegyűjtők. 

A vádlott később egy nőismerősét is megölte. A gyilkosságot előre eltervezte: nála volt a korábban használt kalapács, a fejére sapkát, kezeire munkavédelmi kesztyűt, cipőjére ruhadarabokat húzott, majd elrejtőzött a fák között annál a csárdánál, ahol a nő italozott. A nő éjfél körül, ittasan indult haza, amikor a férfi utánasietett és a kalapácsával őt is agyonverte. Ezután a holttestet a földes út szélére húzta, és magához vette a nála lévő 2 liter bort. 

A bíróság úgy ítélte meg, hogy a legsúlyosabb büntetés a vádlott beismerő vallomása mellett is indokolt. Azonban az ügyész, a vádlott és a védő is három nap gondolkodási időt kért az esetleges jogorvoslati kérelem bejelentésére.

Rovatok