Index Vakbarát Hírportál

Pert nyert Németh Szilárd ellen az Eötvös Károly Intézet

2017. december 7., csütörtök 19:54

Első fokon pert nyert az EKINT Németh Szilárd ellen a Fővárosi Törvényszéken december 1-én, írja közleményében az intézet. Azért perelték be a Fidesz alelnökét, mert idén márciusban a Mandineren megjelent nyilatkozatában azt állította, 

hogy az intézet a Közhasznúsági jelentésében feltüntetettnél "sokkal, de sokkal nagyobb lóvét" kapott Soros György alapítványaitól.

Német Szilárd ezt az állítását azzal tetézte a közlemény szerint, hogy mindezt a nemzetbiztonsági szolgálatoktól tudja, mégpedig úgy, hogy a szolgálatok a Nemzetbiztonsági Bizottság ülésén nyilatkoztak erről, amit az ellenzéki képviselők is hallottak.

A Fidesz alelnöke azonban nem tudta bizonyítani az Eötvös Károly Intézet jóhírnevét sértő állításait, Szél Bernadett szerint a bizottság jegyzőkönyvei szerint pedig az Eötvös Károly Intézetről a bizottság ülésein szó sem esett, állítja a közlemény. A bíróság így Németh Szilárd ellen ítélt első fokon: hamis állításai miatt nyilvánosan bocsánatot kell kérnie és háromszázötvenezer forint sérelemdíjat is fizetnie kell.

Rovatok