Index Vakbarát Hírportál

A kisoroszi önkormányzat belső vizsgálatot rendelt el Havas Henrik miatt

2017. december 8., péntek 06:24

Ahogy azt megírtuk, a Való Világban ismertté vált Baukó VV Éva a Facebookon jelentette be, hogy nyolc évvel ezelőtt szexuálisan molesztálták. A posztban nem nevezte meg zaklatóját, de az Indexnek telefonon elmondta, hogy Havas Henrikről van szó, akinek pár hónapon át volt a személyi asszisztense.

Erről Baukó már 2012-ben is beszélt, állítása szerint azért jött elő vele újra, mert akkor senkit nem érdekelt. Havas Henrik szerint azonban nem kell hozzá sok ész, hogy lássa az ember: az ő, Vona Gáborról írt könyvének megjelenésére időzítették a lejárató sztorit, de egészen konkrétan Ómolnár Miklós, a Fidesz bulvárfelelőse csinálja az egészet.

Bors megkereste Havas Henrik két hivatalos munkahelyét is: az ATV-t és a kisoroszi önkormányzatot, Havast ugyanis idén tavasszal választották be a kisoroszi önkormányzat képviselő-testületébe. Az ATV azt válaszolta, hogy nem vizsgálják a dolgot és komolytalannak tartják az egészet, a kisoroszi önkormányzatnál az alpolgármester pedig azt mondta, jó lenne, ha Havas tisztázná magát.

„Erről a problémáról még nem tárgyaltunk, de Havas úrnak minél előbb tisztáznia kéne magát, hogy ne vessen rossz fényt a településre. Nem tudjuk eldönteni, hogy igazak-e a felmerült állítások, de elrendelünk egy belső vizsgálatot. Nem volt még erre példa nálunk, de biztosan lesz számonkérés" - mondta Benedek Károly, Kisoroszi alpolgármestere a Borsnak. Az sajnos nem derül ki, hogyan kívánja a kisoroszi önkormányzat belső vizsgálatban feltárni Havas Henrik és Baukó Éva 8 évvel ezelőtti ügyét.

Rovatok