Index Vakbarát Hírportál

Kihasználta volna, hogy részeg a 16 éves, szexuális erőszakkal vádolják

2017. december 13., szerda 09:36

Egy 16 éves kecskeméti lány a nyáron túl sokat ivott, ennek következtében olyan állapotba került, hogy képtelen volt védekezni, amikor egy 22 évvel idősebb férfi szexuális kapcsolatot kezdeményezett vele. A Zsaru magazinban ismertetett történet szerint a lány a barátnőjével egy motorosok által látogatott szórakozóhelyre ment, ahol leitatták. Egy férfi szexuális ajánlatot tett neki, amire a szűz és akkor még nem teljesen részeg lány nemet mondott. Ezután tovább itatták, mire rosszul lett.

A férfi ekkor felajánlotta, hogy elviszi motorozni, hogy kitisztuljon a feje. A lány ebbe belement. Csakhogy a városon kívül egy kukoricaföldön a férfi megállt, levetkőztette a lányt, majd egy órán keresztül próbált vele szexuális kapcsolatot kialakítani. A lány ekkor már védekezésre képtelen állapotban volt, és a lap szerint nem a férfin múlt, hogy végül nem valósult meg meg a konkrét, hétköznapi értelemben vett erőszak.

A rendőrségre a lány anyja ment, miután másnap a lány felébredve emlékezett a jelenetre, és elmondta neki. Voltak orvosnál is, aki a lány testén erőszakos közösülés klísérletére utaló hámsérüléseket talált. A büntetőjog szerint szexuális erőszaknak számít minden, nemi vágy felkeltésére alkalmas cselekménysor. A gyanú, illetve a vád súlyosabb lesz, mert ráadásul fiatalkorú a sértett.

Rovatok